27 Ekim 2009

AŞK MI ?

Sevdiğiniz,beraber oldugunuz kişiye veya eşinize karşı büyük bir sevgi mi besliyosunuz yoksa öyle mi zannediyosunuz?

Eşinizle severek mi evlendiniz yoksa görücü usulüyle mi?Görücü usulüyle evlenenler sonra mutlu olabiliyolar mı?

Evlilik aşkı öldürüyo mu sizce?

Bu soruları sizce neden mi yazdım?Bu sorular zaman zaman benim kafamı kurcalıyo.Muhakkak birçok kişinin kafasında bir dönemde olsa bu sorular belirmiştir.

Görücü usulüyle evlenip sonradan sevebilen,mutlu olan  çok insan gördüm.Mutsuz olanlarıda ya da ayrılanları da duyuyoruz,görüyoruz.Ya çocukları için devam ediyolar ya da baba evine dönemiyolar.

Evlilik aşkı öldürüyo gibi laflara inanmıyorum.Belki sıradanlaşıyo olabilir ama öldüğüne inanmıyorum.Yani bir imzamı sizin sevginizi bitiren.Nikah gününe kadar bir sorun yoktu da sonradan mı oluşmaya başladı.Eğer kendinizden ve karşınızdakinden eminseniz,kendinizi hazır hissediyosanız evlilikten sonra fazla bir sorunun olcagına inanmıyorum.Evlilikten sonra tabikide hayatımız farklılaşcak,sorumlulugumuz artcak,bekarkenki gibi olamıcaz eğer öyle olcagını sanıp evleniyosanız büyük bir hayal kırıklıgına tabi uğrarsınız ve başarılı bir ilişki,evlilik olmaz.

Acaba bir boşlukta oldugunuzdan mı partnerinizi sevdiğinizi sanıyosunuz yoksa onun sizi sevmesi hoşunuzamı gidiyo.Bunu anca  kendiniz çözebilirsiniz belki zaman alır ama benden tavsiye partneriniz sizi çok seviyosa bence duygularınızdan bir an önce emin olmaya çalışın çünkü birgün partnerinize bu ilişkiyi istemediğinizi söylediğinizde onu büyük bir hayal kırıklıgına uğratırsınız.

4 yorum:

  1. öcelikle yazını çok beğendiğimi bilmeni isterim,ki yorumsuz kalmaması gerektiğini düşünüyorum.ben altı senelik bir beraberlikten sonra eşimle hayatımı birleştirmiş 2.5 senelik evli şu anda da 32 haftalık gebe bir bayanım ve evliliğin aşkı öldürdüğü konusunda bir fikrim yok;çünkü ben eşimle severek evlendim aşık olarak değil ve ben aşkın biyolojik olduğuna inananlardanım.Eşime büyük bir sevgi besliyorum ve evliliğimin her geçen günü bunu daha da iyi hissedebiliyorum,mutlu olmak veye olmamak insanın kendi elindedir diye düşünüyorum,sonuçta herşey karşılıklı tabiki.İnsanoğlu sevildiği sürece sever ve mutlu olur ben bu konuda şanslı olanlardanım herşeyden önce eşimin beni çok sevmesi sonucunda ona olan sevgim oluştu ve gün geçtikçe bu sevginin boyutu daha da büyüdü.hatta onun bana olan sevgisini sevmeye başladım ki bu dahada güzel bir olgu bence..Her kavgamızda,her tartışmamızda,her ayrılmaya kalkışımızda tekrar bir araya gelince sevgimizin bir o kadar büyüdüğünü farkettik.Evlilik çok farklı bir olgu iki farklı yaşamdan iki farklı çevreden farklı yetiştirilmiş iki insanı bir çatı altına yerleştirip birlikte bir yaşam sunuyorsun muhakkak sorunlar olacaktır hernekedar anlaşarak severek evlense bile insan;ama önemli olan bu sorunları en asgariye indirip ortak çözümler elde ederek uzlaşmaktır işte bu noktada başarılı olunursa evlilik sürebiliyor ve bunu her insan beceremiyor maalesef..daha yazacak çok şey var ama bu kadarı kafi şimdilik bu kadar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. özlemcim merhaba. bu şekilde yazdıgına göre eminimki bekarsı. evlilik öyle karşıdan göründüğü gibi kolay bişey değil. aşk meşk mantık evliiği görücü usulu nasıl olursa olsun bu bir şans işi.pazardan aldım bir tane eve geldim 1000 tane gibi. bu arada bloguna girerken yetişkinlere göre site yazısı geliyor bu senin izleyici sahibi olmanı engeller haberin olsun. bu çoçuklara uygun bir blog anlamına geliyor. bide kelime doğrulamada insanların yorum yazma istegini engelliyor bence. neyse bukadar yeter. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. ya bide yorumlara izin vermeden yayınlama bazen canını sıkabilecek yorumlar gelebilir

    YanıtlaSil
  4. AŞKA AYIP OLUYOR

    Günümüz insanı aşka aşık, aşığa değil! Aşkların kısa dönem askerlik gibi kısa sürmesinin nedeni herhalde bu.
    Zaplanan aşıklar dönemi bu dönem! Kanaldan kanala geçer gibi aşıktan aşığa geçiliyor.
    Peki bu neden böyle oluyor?
    Çünkü insan insana sevgisiz, insan insana tahammülsüz, insan insan için fedakarlık duygusunu yitirmiş, insan insana kendini adamaktan kaçıyor.
    Oysa fedakarlık, adanmışlık varsa vardır aşk. Fedakarlığın, adanmışlığın yaşamadığı yerde yaşamaz aşk.
    Ne yazık ki uğruna kendini adadığı ne bir ideali var günümüz insanının... Ne de uğruna kendini adadığı bir aşkı.
    Nerde ideali, aşkı uğruna her şeyden vazgeçen dünün insanı... Nerde hiçbir şey için hiçbir şeyden vazgeçmeyen bugünün insanı.
    Bugünün insanı aşkta da köşe dönmeci.
    Emek harcamadan yaşamak istediği gibi, emek harcamadan aşk yaşamak istiyor.
    Sevmeden sevilmek, vermeden almak istiyor.
    Hiç değilse bir koyup üç almak istiyor.
    Bir koyup üç alamadı mı ilişki bitiyor.
    İlişkiler çıkar, menfaat üzerine kurulu.
    Elektriklenmeler kısa devre. Bir günlük elektriklenmeler, bir gecelik sevişmeler aşk sanılıyor.
    Sevgili bayanlar baylar, aşka ayıp oluyor!!!!!!

    Can Dündar

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)