15 Kasım 2009

CİLDİMİZ İÇİN YEŞİLÇAY

Yeşil çay son zamanlarda çoğumuzun gündeminde.Yeşil çay aslında siyah çayla aynı bitkinin ürünüymüş.Siyah çay içindeki bir maddeden dolayı antioksidan özelliğini kaybedermiş.Bende yeni öğrendim.

Yeşil çayı içtikten sonra poşetini gözlerinize koyduğunuzda gözlerimize de rahatlatıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz?Yeşil çayın göğüs sıkılaştırıcı olarak kullanıldığını herhalde çoğumuz bilmiyoruz.

4 kaşık süzme yoğurtla 2 kaşık yeşil toz çayı karıştırıp göğüslerinize sürüp 10 dakika bekletmemiz gerekiyor.10 dakika sonra ılık suyla durulayıp bitki kökenli nemlendiriciyi göğüslerinize uygulamanız yeterli.Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek, hem göğüslerinizin sıkılığını arttıracaksınız.

Yeşil çayı cildinizi sıkılaştırıcı tonik olarak kullanabilirsiniz.Bunun için 1 çay kaşığı yeşil çayın üzerine,10 ml. kaynamış su ekleyin.5 dakika demleyin.Sonra pamuğu bu çayın içine batırarak cildinizi silin.Tonik etkisi gösteren yeşil çay, cildinizin koruyucu tabakasını düzenleyerek cildinizin parlamasına yardımcı olacaktır.Bazı firmaların ürettiği banyo tuzları ve vücut jelleri,yeşil çay içermektedir.İçerinden yeşil çay olan kremler de,tüm faydalarından yararlanmanızı sağlamaktadır.Yeşil çay canlandırıcı etkisinden de yararlanmış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)