23 Kasım 2009

FONDÖTEN SEÇİMİ

Artık fondöten kullanmak çoğumuzun vazgeçemediği bir ürün.Makyajı tamamlamak,yüzdeki bazı kusurları örtmek adına kullanıyoruz.Aslında yüzümüze sürdüğümüz her makyaj malzemesi cildimizin hava almasına engel olur ve bu da cildimizin erken yaşlanmasına,cildimizin bozulmasına sebep olur.Cilt renginiz fondöten seçiminde önemli bir etken.Açık tenliyseniz çok koyu renkte fondöten seçimi yanlış bir tercih olur.Kendi cilt renginize yakın bir ton seçmekte fayda var.Hem yüzünüzde sırıtmaması hem de cildi olduğundan farklı göstermemek adına.


Fondötenler de cilt tipi önemli bir faktör.Eğer cildiniz kuruysa su bazlı fondöten seçmek gerekir.Eğer cildiniz yağlıysa yağ bazlı fondöten seçmek cildinizde sivilce,kızarıklık gibi cilt sorunlarının oluşmasına sebep olur.O yüzden fondöten seçerken fiyatı kadar cilt tipinizi de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Kuru ciltlerde yağ bazlı fondötenlerin içinde bitkisel, mineral yağlar olurken cildinizin yağ dengesini korur ve uzun süre cildinizde  bozulmadan kalabilir.Genellikle krem şeklindedirler.

Normal ciltlerde su bazlı fondötenleri tercih edebilirsiniz bu fondötenler de yağ oranı düşük, su oranı yüksektir. Cildinizin doğal dengesini bozmaz.

Yağlı ciltlerde yağsız fondötenleri kullanabilirler yağ ya da mineral yağlar yoktur. Özellikle sivilceli ve akneli ciltlerin kullanımı için uygundur ancak su ve yağ bazlı fondötenler kadar kalıcı değildir.Pudra şeklinde olanları tercih edebilirsiniz.

Karma ciltlerde pudra bazlı fondötenlerin içeriğindeki sıkıştırılmış pudra sayesinde cilde matlık kazandırır.Karma ciltlerde özellikle T bölgesi yağlıdır ve parlama yapar. Pudra bazlı fondötenler T bölgesindeki yağlı görünümü ortadan kaldırır.

Fondöten seçerken gün ışığında olmanızda fayda var.Spot ışıkları yanlış ürün seçmenize neden olabilir.Fondöten seçerken fondöteni bileğinizin iç kısmına veya boynunuza  sürerseniz doğru bir tercihte bulunabilirsiniz.

  • Fondöteni cildimize uygulamadan önce cildimizi tonik,temizleme sütü ile temizlemeliyiz.
  • Peeling/maske uygulamalı.
  • Cildimize uygun bir nemlendirici uyguladıktan sonra 1-2 dakika beklemeliyiz.
  • Makyaj bazı ile cildimizdeki pürüzler giderilir.
  • Fondöteni fırça veya sünger yardımı ile sürebilirsiniz.Eğer fondöteni fazla uyguladığınızı düşünüyorsanız yine sünger yardımıyla fazla sürdüğünüz fondöteni alabilirsiniz.
  • Fondöten uyguladıktan sonra göz altı morlukları varsa göz altına kapatıcı sürebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi cilt tipimizi bilmek sadece cilt bakım ürünleri alıp kullanırken değil makyaj yaparken de önem taşımakta.Yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)