20 Aralık 2009

CİLT BAKIMI İÇİN SIRLAR

Hepimiz güzel gözükmek,kendimizi iyi hissetmek isteriz.Aynaya baktığımız da ise ilk önce yüzümüze bakarız.Belki de çoğu zaman kendi kendimize ne kadar çirkin gözüküyorum demişizdir.Sağlıklı,güzel gözüktüğümüzde ise kendimizi mutlu hissederiz.

Kaç yaşında olursanız olun belli dönemlerde yüzümüzde sivilceler çıkar.Sivilceleri sıkmayın çünkü hem iz kalır hem de başka bölgelere yayılır.

Cildinizi temizlerken ılık su kullanmaya çalışın.Çok sıcak olan su cildin çabuk kırışıp gerginleşmesine,cildin kurumasına neden olur.

Eğer yeni bir kozmetik ürünü aldıysanız ilk önce küçük bir bölgede deneme yapın.Eğer cildinizde yanma,kızarıklık,alerjik bir durum oluşturursa o ürünü kullanmayın.Ürünü almadan önce numunesini kullanabiliyorsanız numunesini isteyin veya bazı yerlerde ürünü cilde uygulayabiliyorlar.Ürünü almadan uygulama şansınız varsa cildi temizleyip uygulatın.

Gün içinde bolca su içmeye çalışın.Yalnız şuna dikkat edin sıvı şeyler değil sadece suyu çok tüketmeye çalışın.

Makyaj sonrasında cildinizi muhakkak temizlemeyi unutmayın çünkü makyajla cilt hava alamaz ve sivilce,siyah nokta gibi sorunları daha çok yaşarız.Gün içinde hiç makyaj yapmasakta cildinizi temizlemeye çalışın.Her ne kadar makyaj yapmanızda dış etkenlerden ister istemesekte cildimiz olumsuz etkilenebiliyor.Gün sonunda cildinizi pamuk,temizleyici mendil  yardımıyla temizliyorsanız makyaj yapmasanız da cildinizde oluşan kiri görürsünüz.Cildin her zaman hava alması gerek.Hava almayan cilt soluk bir görünüm yaratır,çabuk kırışır,akne gibi istenmeyen görüntüler oluşur.

Banyo yaptıktan sonra cildinize krem sürmeyi ihmal etmeyin.Banyodan sonra gözenekler açılır ve krem cilde daha yoğun nüfus eder.Banyo dışında sıcak suyu kaynatıp sıcak suyla buhar banyosu yaparakta cildinizdeki gözeneklerin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)