24 Kasım 2009

SARIMSAK DOĞAL ANTİBİYOTİK

Sarımsagı belki  çogu kişi sevmez ama aslında o kadar faydalıki.Sarımsagı kokusundan dolayı sevmeyenler olabilir.Dışardayken sarımsak tüketmeyi tercih etmeyebilirsiniz ama sarımsak kokusunu gidermek için mesela karafil çiğneyebilirsiniz.Çogu bayan yemeklerinde sarımsak kullanır.Bence yemeklere ayrı bir lezzet katıyo.

Sarımsak tansiyona etkili,mikropların oluşmamasında etkili ya da var olan mikropların öldürmede.Sarımsagın kokusundan rahatsız olanlar için ve faydalarından dolayı kokusuz sarımsak tabletleri bile piyasada satılıyor.Eğer kokusundan dolayı rahatsız oluyosanız ilaç niyetine bir diş sarımsagı 1 bardak suyla tüketebilirsiniz.

23 Kasım 2009

FONDÖTEN SEÇİMİ

Artık fondöten kullanmak çoğumuzun vazgeçemediği bir ürün.Makyajı tamamlamak,yüzdeki bazı kusurları örtmek adına kullanıyoruz.Aslında yüzümüze sürdüğümüz her makyaj malzemesi cildimizin hava almasına engel olur ve bu da cildimizin erken yaşlanmasına,cildimizin bozulmasına sebep olur.Cilt renginiz fondöten seçiminde önemli bir etken.Açık tenliyseniz çok koyu renkte fondöten seçimi yanlış bir tercih olur.Kendi cilt renginize yakın bir ton seçmekte fayda var.Hem yüzünüzde sırıtmaması hem de cildi olduğundan farklı göstermemek adına.


Fondötenler de cilt tipi önemli bir faktör.Eğer cildiniz kuruysa su bazlı fondöten seçmek gerekir.Eğer cildiniz yağlıysa yağ bazlı fondöten seçmek cildinizde sivilce,kızarıklık gibi cilt sorunlarının oluşmasına sebep olur.O yüzden fondöten seçerken fiyatı kadar cilt tipinizi de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Kuru ciltlerde yağ bazlı fondötenlerin içinde bitkisel, mineral yağlar olurken cildinizin yağ dengesini korur ve uzun süre cildinizde  bozulmadan kalabilir.Genellikle krem şeklindedirler.

Normal ciltlerde su bazlı fondötenleri tercih edebilirsiniz bu fondötenler de yağ oranı düşük, su oranı yüksektir. Cildinizin doğal dengesini bozmaz.

Yağlı ciltlerde yağsız fondötenleri kullanabilirler yağ ya da mineral yağlar yoktur. Özellikle sivilceli ve akneli ciltlerin kullanımı için uygundur ancak su ve yağ bazlı fondötenler kadar kalıcı değildir.Pudra şeklinde olanları tercih edebilirsiniz.

Karma ciltlerde pudra bazlı fondötenlerin içeriğindeki sıkıştırılmış pudra sayesinde cilde matlık kazandırır.Karma ciltlerde özellikle T bölgesi yağlıdır ve parlama yapar. Pudra bazlı fondötenler T bölgesindeki yağlı görünümü ortadan kaldırır.

Fondöten seçerken gün ışığında olmanızda fayda var.Spot ışıkları yanlış ürün seçmenize neden olabilir.Fondöten seçerken fondöteni bileğinizin iç kısmına veya boynunuza  sürerseniz doğru bir tercihte bulunabilirsiniz.

  • Fondöteni cildimize uygulamadan önce cildimizi tonik,temizleme sütü ile temizlemeliyiz.
  • Peeling/maske uygulamalı.
  • Cildimize uygun bir nemlendirici uyguladıktan sonra 1-2 dakika beklemeliyiz.
  • Makyaj bazı ile cildimizdeki pürüzler giderilir.
  • Fondöteni fırça veya sünger yardımı ile sürebilirsiniz.Eğer fondöteni fazla uyguladığınızı düşünüyorsanız yine sünger yardımıyla fazla sürdüğünüz fondöteni alabilirsiniz.
  • Fondöten uyguladıktan sonra göz altı morlukları varsa göz altına kapatıcı sürebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi cilt tipimizi bilmek sadece cilt bakım ürünleri alıp kullanırken değil makyaj yaparken de önem taşımakta.Yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.

GÖZ GÜZELLİĞİ VE GÖZ BAKIMI

Gözler güzelliğin en önemli parçalarından biri değilmidir sizcede?Moralinizin bozuk olup olmadıgı,mutlu olup olmadıgınız gibi durumlarda çogunlukla gözlerin ışıltısından,bakışlarından anlayabiliriz.Gözler o yüzden hayatımıza,bakış açımıza çok fazla anlam katar.Hatta bir söz vardır bunu herkes genelde bilir "GÖZLER KALBİN AYNASIDIR" diye.Gözler kimi zaman kalbimizin isyanını,mutlulugunu hatta kişiliğimizin bile
göstergesi olabiliyor.

Gözler ile kimi zaman birilerini kendimize aşık edebildiğimiz gibi karşımızdakine sırf  gözleri için bile aşık olabiliyoruz.Göz güzelliğimize herzaman dikkat etmeliyiz.Gözler sabah uyandıgımızda şiş olabilir,uykusuz veya ağlamış olabiliriz,yorgunluktan ağrıyabilir,alkol veya kafeinli içecek tüketiminden şiş olabilir

Uzmanlar yatmadan önce nemlendirici jel kullanmayı öneriyolar çünkü jeller rahatlama sağlıyor,göz çevresini sıkılaştırıyor.Hatta jel kremi buzdolabında soguttuktan sonra kullanmanız daha fazla ferahlık,rahatlama hissetmenize neden olur.

Çiğ patates,buz parçaları da şiş olan gözlerin inmesine yardımcı olur.Sabahları kalktıgımızda yüzümüzü soguk suyla yıkamak kan dolaşımını güçlendirdiğinden etkisini daha hızlı gösterir.

Göz makyajını temizlerken yapılan hatalar göz çevresine zarar vermekte,erken yaşlanmasına,çizgilerin oluşmasına sebep olmakta.Göz makyajını temizlemek için mutlaka göz temizleyicisi kullanmalı,hassas göz çevresi için etkili olan ürünler,gözlerin çok yıpratılmadan makyajdan arınmasına yardımcı olur.Bir parça pamuğun üzerine temizleyiciyi döküp yavaş ve hafif hareketlerle, köklerden uçlara doğru ilerleyerek rimeli temizleyin. Kirpiklerinizin rimelden arındığına emin olduktan sonra, üst göz kapağınızı içten dışa doğru silin. Makyajınızı süt veya yağ ile çıkardıysanız, suyla durulayın.Göz makyajınızı tamamen temizleyip duruladıktan sonra,kağıt mendil veya yumuşak bir havluyla kurulayın çünkü ıslak kalmış bir cilt nemsizliğe sebep oldugundan kurulamak gerekir.Tabi temizleme esnasında gözlerin kapalı olması gerek.Temizleme ürünlerinin gözlerle temas etmemesi gerek.

19 Kasım 2009

GÜNEŞİN FAYDALARI

Günlük hayatta güneş ışınlarının bilmediğimiz o kadar çok faydası var ki.Ama bizler  güneş ışınlarından sadece yazın yararlanmayı seviyoruz.O da bronzlaşmak adına.


Güneşin kısa ve uzun süreli etkileri:

  1. D VİTAMİNİ SENTEZİ
  2. DERİDEKİ MİKROPLARIN ÖLDÜRÜLMESİ
  3. BAZI DERMATOLOJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİ
  4. GÜNEŞ YANIĞI-BRONZLAŞMA-DERİ KALINLAŞMASI
  5. BAĞIŞIKLIĞIN BASKILANMASI
  6. ANORMAL HÜCRE ÇOĞALMASI
  7. KANSER OLUŞUMU
  8. FOTO YAŞLANMA
  9. DNA HASARI 
  10. HÜCRE ÖLÜMÜ


Tabi doğal bronzlaşmak adına zahmetsiz,ücretsiz bir kaynak ama biliyoruz ki fazla güneşe maruz kalmak çok tehlikeli.Kansere yol açıyor,cildimizin bozulmasını sağlıyor,kırışıklıkların oluşmasında etkili,vücudumuzda "ben"ler var ise benlerin çoğalmasına neden oluyor.

Tabi güneş ışınlarının bilmediğimiz faydaları da var.Güneş ışınları sayesinde D VİTAMİNİ  ihtiyacımızı karşılarız.Hani bilinen bir laf vardır."GÜNEŞ GİREN EVE DOKTOR GİRMEZ"diye.Doğal ısınma aracı.Kışın bile eğer havalar çok soğuk değilse güneş gelen odanıza oturun nasıl ısındığınızı göreceksiniz.

Günlük besinlerden gerekli D vitamini karşılayamadığımızdan güneş ışınları sayesinde bu ihtiyacımızı karşılarız.Kemik erimesine de iyi gelir.Her gün en az 10 dakika güneşlenmek özellikle bayanların baş belası olan kemik erimesinde oldukça etkiliymiş.

Günlük D vitamini ihtiyacını bile en alt düzeyde karşılayabilmek için D VİTAMİNİ  katkısıyla güçlendirilmiş en az 10 bardak süt içmemiz gerekiyor.Vücudumuzun gerekli kalsiyum ihtiyacını karşılayabilmesi için günlük gerekli D VİTAMİNİ ihtiyacını karşılamamız gerekli yok vücudumuz gerekli kalsiyum takviyeleri yetersiz kalır.

Hastalıkları gidermede anti bakteriyel özelliği olduğundan dolayı birçok rahatsızlığa,çocukların kemik gelişimine,sivilce ve akne tedavisine de iyi geldiği güneşin faydaları arasında.

Sıcaklarda dışarıda kalma süresine dikkat etmeli.Mecbur olunmadığı sürece güneşin çok etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunulmamalı.Özellikle çocukların ve belli yaşın üzerindeysek buna  daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.Şapka takmalıyız.Güneş koruma faktörü içeren ürünleri kullanmamız gerekiyor.Mümkün olduğunca yüksek korumalı olmalı.50 faktör içerenleri tercih etmeliyiz.

17 Kasım 2009

DORE KOZMETİK,EV GEREÇLERİ

Dore ile ilgili daha öncede birşeyler yazmıştım.Dore,ülker markasının yıldız holding iştiraki.Son zamanlarda bayagı yaygınlaşmaya başladım.Bir markanın hiç bukadar hızlı yayıldıgını görmedim.Ürünleri nasıl bilmiyorum,denemedim şimdilik te pek denemeyi düşünmüyorum.

Çevremde çok avoncu oldugu için onların vasıtasıyla duyuyorum.Avonculardan doreye geçiş yapanlar var.Satışını yapmak için doreye üye oluyolar.Büyük bir ilgi varki doreye yöneliyolar.Bugün doreyle ilgilenen arkadaşımla görüştüm.Kendisi avondaki takım öncüleri gibi dorede kayıtlar yapıyo,siparişlerini veriyo yani onlarla ilgileniyo.Kendisi derece almış o yüzden derece alanlara çamaşır makinesi,yarım altın gibi ürünler veriyolarmış.Beni de kaydetmek istedi ama benim başka planlarım oldugundan ilgilenmek istemiyorum.

Mng kargoyla çalışıyolar.Siparişler mng kargoyla geliyor.Yanlış hatırlamıyosam katologları 2 ay sürüyomuş.Eğer izmirde oturup doreye üye olmak isteyen arkadaşlar olursa bana haber verirse ben arkadaşıma haber vericem.Sizinle ilgilenir.

15 Kasım 2009

BİRKAÇ BASİT ÖNERİ

Sırt ve göğüs bölgenizde sivilceler varsa sivilcelerinizi iyileştirmek için haftada bir kez kil maskesi yapabilirsiniz. Kil maskesiniz kuru cildinize uygulayın bir  saat bekledikten sonra ılık suyla durulayın.Kuru cilde sahipseniz, maske sonrası  nemlendirici sürmeyi unutmayın.


Günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için ve tazelik hissini yaşamak istiyorsanız lavanta özü yağı mucizesini denemenizi öneririm.Banyo suyuna bir miktar lavanta yağı ekleyip yıkanıp sonrasında cildiniz nemlenecek ve ruh haliniz rahatlayacaktır.Lavanta yağı ile masaj yapmak da aynı etkiyi yaratacaktır.

Epilasyon sonra  oluşan kızarık ve acı hissini azaltmak için tatlı badem yağı sürmek yeterli oluyo ve kızarıklığın geçmesini sağlarken çok güzel bir nemlendirme sağlıyor.

Dirsek, topuk gibi bölgelerde neredeyse hiç yağ bezi olmadıgından kolayca kuruyabiliyolar.O yüzden dirseklerinize de krem sürmeyi ihmal etmeyin.Topukları yumuşatmak için yatmadan önce bolca vazelin sürüp pamuklu çorap giydiğinizde ertesi gün topuklarınızın yumuşacık oldugunu görceksiniz

Ojenizin hemen kurumasını istiyorsanız soğuk su ve buz dolu bir kabın içinde yaklaşık 1 dakika bekletebilirsiniz.

Parfümünüzün daha kalıcı ve güzel kokması için boynunuza, diz kapaklarınızın arkasına ve saçlarınıza sürebilirsiniz.Artık mağazalarda da parfüm satışıyla ilgilenenlerde genelde parfümleri kişilerin boyunlarına sıkıyolar.Ben bir kere istanbulda gittiğim bir alışveriş merkezinde tanık oldum.

Tüylerinizi jiletle alacaksanız ilgili bölgeye bir miktar bebe yağı sürüp dağıtın. Bebe yağı; hem cildinizin tahriş olmasını önler hem de tüylerin kolayca alınmasını sağlar.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI


Yeşil çay camellia sinensis yapraklarından elde edilen çaydır.Yaprakları toplanır toplanmaz kavrulup  hızla kurutulmasıyla elde edilir.Oksijenle tepkimeye girmesine izin verilmez.

Yeşil çayın içinde bulunan maddeler en güçlü antioksidanlardır.

Biliyoruz ki antioksidanların kanseri,kalp hastalığını,yaşa bağlı görme bozukluğu ve yaşlanmaya eşlik eden pek çok başka hastalığı ve durumu önlemeye yardımcı olduğu ortaya konmuştur.Tabi bitkisinin kendisini çay olarak içmek daha iyi olur.Ama öyle bir imkanınız yoksa poşet çay olarak satılanları alıp tüketebilirsiniz.

Yeşil çay ayrıca yağlı ciltler içinde yağ fazlasını dengeleyici,akne giderici özelliğide vardır.Akne sorunu gibi nedenlerden dolayı kozmetik ürünü alacaksanız içeriğinde yeşil çay olanları tercih edebilirsiniz.

Yalnız yeşil çayın içinde kafein oranı düşüktür.Fakat kafein olduğundan fazla içilmesi durumunda uykusuzluğa yol açabiliyor.Hamilelerin veya emziren bayanların içmemesi doktorlarca öneriliyormuş.



Şekersiz içilmesinde fayda var.Zayıflama etkisi olduğundan tatlandırıcı ürünlerle kullanmamak gerekiyor.İlerde oluşabilecek unutkanlık ve şeker hastalığı içinde olumlu etkileri olduğunu okudum.

Yeşil çayı yürüyüşe çıkmadan önce içmek vücudumuzdaki yağları daha iyi yakmak adına da etkili olduğunu biliyorum.Düzenli yürüyüş,spor yapıyorsanız önce yeşil çay içmenin faydasını ilerleyen zamanlarda göreceğinizden eminim.Tabi spor sonrası gıdamıza da dikkat etmemiz gerekir.

Sabahları içilirse zindelik verir.İçeriğindeki C Vitamini sayesinde stresi azaltır,gribi önleyicidir.

İçeriğindeki E Vitamini sayesinde bakterileri öldürür,kan şekerini ayarlar,ağız kokusunu önler.

Bende genelde doğadanın yeşil çayını nane limonlusunu alıp içiyorum.Normalde tatlı içecekleri tüketmeyi severim ama doğadanın yeşil çayında şeker ilave etme ihtiyacı duymuyorum.Doğadanın yeşil çayını tavsiye ederim.


CİLDİMİZ İÇİN YEŞİLÇAY

Yeşil çay son zamanlarda çoğumuzun gündeminde.Yeşil çay aslında siyah çayla aynı bitkinin ürünüymüş.Siyah çay içindeki bir maddeden dolayı antioksidan özelliğini kaybedermiş.Bende yeni öğrendim.

Yeşil çayı içtikten sonra poşetini gözlerinize koyduğunuzda gözlerimize de rahatlatıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz?Yeşil çayın göğüs sıkılaştırıcı olarak kullanıldığını herhalde çoğumuz bilmiyoruz.

4 kaşık süzme yoğurtla 2 kaşık yeşil toz çayı karıştırıp göğüslerinize sürüp 10 dakika bekletmemiz gerekiyor.10 dakika sonra ılık suyla durulayıp bitki kökenli nemlendiriciyi göğüslerinize uygulamanız yeterli.Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek, hem göğüslerinizin sıkılığını arttıracaksınız.

Yeşil çayı cildinizi sıkılaştırıcı tonik olarak kullanabilirsiniz.Bunun için 1 çay kaşığı yeşil çayın üzerine,10 ml. kaynamış su ekleyin.5 dakika demleyin.Sonra pamuğu bu çayın içine batırarak cildinizi silin.Tonik etkisi gösteren yeşil çay, cildinizin koruyucu tabakasını düzenleyerek cildinizin parlamasına yardımcı olacaktır.Bazı firmaların ürettiği banyo tuzları ve vücut jelleri,yeşil çay içermektedir.İçerinden yeşil çay olan kremler de,tüm faydalarından yararlanmanızı sağlamaktadır.Yeşil çay canlandırıcı etkisinden de yararlanmış olursunuz.

11 Kasım 2009

FOREVER LIVING

Forever living diye bir marka duydunuz mu?Ben de daha yeni duydum dün öğrendim.İnternetten araştırdım.aloe veralı ürünler,makyaj ürünleri,sağlık dengeleme,içecekler,arı ürünleri gibi ürünleri varmış.Distiribütör olup bunların satışını yapıp kar elde edebiliyomuşunuz,ekip kurup büyüyüp daha fazla kazanç elde ediyomuşunuz.Sms,telefon ve faks ile sipariş alabildiğiniz gibi genel müdürlük binasından eldende bu ürünler alınabiliyomuş.kendi çalışma planınızı oluşturup çalışabiliyosunuz.

Bu işi yapmak isteyen arkadaşlar için paylaşmak istedim.Avon ile çalışma şekli olarak benziyor.

9 Kasım 2009

İŞ HAYATINDA MEVLANA GİBİ DÜŞÜNMEK

şimdi bu nedemek diye aklınızdan geçirebilirsiniz.AZİM JAMAL ismini daha önce hiç duydunuz mu?
bende daha yeni gazetede ismini okudum.okuduklarımdan etkilendiğim için paylaşma ihtiyacı duydum.kendisi BILL GATES,BILL CLINTON'IN da yaşam koçlugunu yapmış ve TÜRKİYE'DE de kurumsal danışmanlık yapıyomuş.kendisine ait bazı kitapları varmış:VERMENİN GÜCÜ,GÜNDELİK HAYATTA MEVLANA VE SUFİZM,MEVLANA VE SUFİ GİBİ DÜŞÜNMEK,KALICI MUTLULUK İÇİN 7 ADIM.ben yakın zamanda kitabını almayı düşünüyorum.

MUTLU OLMAK ZOR DEĞİL DİYOR VE...
  • Şahsi misyonunuzu belirleyin.
  • Hatalarınızın ve olumlu özelliklerinizin ayırdına varın.
  • Kendinize özel bir sağlık planı yapın
  • Probleme değil,çözüme odaklanın.Sıkışmışlıktan kurtulmanın yolu yaratıcı çözümler üretebilmek ve bunları uygulamaktır.
  • Her hafta önceliklerinizi sıralayın ve bunların herbiri için ayıracagınız parayı,zamanı,yeri belirleyin.
  • Çevrenizdekileri size benzetmemeye veya onlara benzememeye çalışın.
  • 20:20:20 ilkesini es geçmeyin.20 dakika egzersiz,20 dakika meditasyon,20 dakika okuma hayatınızı baştan aşagı değiştirebilir.
Her güne hayatınızın en güzel günü olacagı umuduyla başlayın diyor.

Hakkaten çogu zaman monoton bir hayat sürüp hayatın bu monotonlugundan sıkılmıyomuyuz?Neden kendimize bir iyilik yapıp hayatımıza bakış açısını değiştirmiyoruz.Hayat çok kısa ve hayat herşeye rağmen yaşamaya değer.Ufakta olsa bazı değişiklikler günün akışını okadar çok değiştirir ve farkında olmadan bizi okadar mutlu ederki bunun farkına vardıgınızda eskisiyle şimdinin farkını göreceksiniz.Şikayet ediyosak bazı şeyleri değiştirmek gerek.Çogu şey bizim elimizde.

SERTİFİKA

Geçen haftalarda kişisel gelişimle ilgili 2 yazım vardı.Bir tanesinde hürriyet akademi ile beykent üniversitesinin katkılarıyla bazı kişisel gelişim kitaplarının oldugunu,online videoları izleyebildiğinizi yazmıştım.Ben beden dili ve iletişim ile ilgili kitabı almıştım.Kitabı okuyup,online videoaları izledikten sonra internet sayfasından beden dili ve iletişim sınavını çözdüm.50 soru vardı.Beklenen başarıyı gösterdiğimden adıma özel beykent üniversitesi onaylı sertifikamı hemen adresime gönderdiler.Kendilerine burdan teşekkür ederim.

Şimdi sıra satış ve pazarlama kitabından.Size de tavsiye ederim...

GAZETELER

Siz genelde hangi gazeteleri okuyosunuz bilmiyorum ama benim son günlerdeki favori gazetem haber türk.Ekleri,yazıları hoşuma gidiyo.Pazarları özellikle haber türk ve hürriyet almaya çalışıyorum.Çünkü pazarları insan kaynakları eki de veriyor.Dün haber türk aldım.Akşam birkaç saatte anca bitirebildim.İnsan kaynakları ekinde iş arayanlar için güzel fikirler,tavsiyeler var,iş ilanları var.Kariyer net işbirliğiyle düzenleniyo zaten.O iş ilanlarına kariyer netten ulaşabilirsiniz.Çalışanlar içinde özel yer verilmiş.Haklarınız neler,bir anlaşmazlık oldugunda nelere başvurabilirsiniz anlatıyo.Tavsiye ederim.