17 Ocak 2010

GÜZELLİĞİN ASIL SIRRI SODA MI?

 
Sodanın ana maddesinin sodyum bikarbonat oldugunu biliyoruz.Artık günümüzde sadece sağlık için değil güzellik için de kullanılmaya başlandı.Mesela onunla dişlerimizi beyazlatabiliriz ya da saçlarımızı parlatabiliriz.

Büyüklerimizden bizden daha iyi bilirler ki sodyum bikarbonat çok iyi bir temizleme maddesi,suyu yumuşatır,koruyucu maddedir.Temizlik alanında çok etkili oldugunu biliyoruz.Mutfakta,banyoda,zeminlerde vs.

Dişleri beyazlatmak için ultra,mega,süper kokulu,tatlandırıcı ürünleri almayın.Diş etlerine zarar vermekten kaçınmakta fayda var.

YAĞLI SAÇLAR VE CİLT İÇİN LOSYON OLUŞTURMAK İÇİN

2 çorba kaşığı sodyum bikarbonat,3 çorba kaşığı yulaf ezmesi,1/4 çay fincanı doğal yoğurtla karıştırıp yulaf ezmesinin hafif kabarmasını bekleyin.Sonra bu karışımı saçlarınıza ve cildinize uygulayın.Durulamadan önce 60 saniye bekleyip durulayın.Yoğurt cildi ve saç derisini besler.

Saçlarınızın ışıl ışıl olması için bu formülü denemekte fayda var.Saçı her zamanki gibi şampuanlayıp avucunuza bir miktar sodyum bikarbonat alıp sert bir biçimde masaj yapınca saçlarınızı kirden tamamen arındırmış olursunuz.Saçlarınızı duruladıktan sonra istediğiniz saç kremini uygulayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok güzel bilgiler, kaleminize sağlık, güzel bir gün diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim size de güzel bir gün,iyi haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)