28 Mart 2010

MİDE KANSERİ

Bugün gazetede okudugum bir haberi paylaşmak istedim.

Tadına bakmadan yemeğe tuz eklemek,yemekleri çok sıcak ve hızlı yemek mide kanseri riskini artırıyormuş.
Yapılan araştırmalarda hastaların 55.7'sinin tanı konulmadan önce mide hastası oldugu saptanmış ve bu kişilerin %50.9'unda gastrit,%44.1'inde ülser oldugu belirlenmiş.

Çok hızlı yemenin mide kanseri riskini 5.4 kat artırdıgı,çok sıcak yemek yemenin ise bu riski 3.3 artırdıgı görülmüş.Yemeklerin tuzlu yenilmesinin ise bu riski bayagı artırdıgı görülmüş.Yemeğin tuzuna bakmadan tuz atmak ise bu riski 4.2 kat artırdıgı ortaya çıkmış.

Her öğün turşu yemek,şeker tüketmek,haftada 1-2 kez hamur tatlılarını tercih edenler,kolalı-gazlı içeceklerde mide kanseri riskini ciddi şekilde etkiliyo.

Yani yediğimiz,içtiğimiz herşey hastalıklardan birinin habercisi haline geldi.Siz siz olun kendinize iyi bakın.İlerde ciddi rahatsızlıklarla uğraşıp sürekli tedavi görmekten ve ilerde bazı gıdaların yasaklanmasındansa ömrümüz boyunca sağlıklı olup istediğimiz gıdaları tüketmek bence en iyisi.Sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok: