13 Şubat 2010

ÇİÇEĞİN SUYA AŞKI


 "SADECE SENİ SEVİYORUM DEMEK YETMEZ"

Günün birinde çiçekle su karşılaşır ve arkadaş olurlar.İlk önceleri güzel bir arkadaşlık olarak devam eder birliktelikleri,tabi zaman lazımdır birbirlerini tanımaları için.Gel zaman git zaman çiçek o kadar mutlu olur ki,mutluluktan içi içine sığmaz artık ve anlarki su'ya aşık olmuştur.İlk kez aşık olan çiçek,etrafa kokular saçar,"Sırf senin hatırın için ey su "diye...

Öyle zaman gelir ki,artık su da içinde çiçeğe karşı birşeyler hissetmeye başlamıştır.Zannederki çiçeğe aşıktır ama su da ilk defa aşıktır.Günler ve aylar birbirlerini kovalar ve çiçek acaba "Su beni seviyor mu"diye düşünmeye başlamıştır.Çünkü su pek fazla ilgilenmez çiçekle.Halbuki çicek,alışkın değildir böyle bir sevgiye ve dayanamaz.Çiçek suya "seni seviyorum"der.Su "bende seni seviyorum"der.Aradan zaman geçer ve çiçek yine "seni seviyorum"der.Su yine "Bende" der.Çiçek sabırlıdır.Bekler,bekler,bekler...

Ve anlamıştır ki artık su,"Sevgiliye seni seviyorum"demek yetmemektedir...
Artık öyle bir duruma gelir ki,çiçek koku saçamaz etrafa ve son kez suya "seni seviyorum" der.Su da söyledim ya bende seni seviyorum der ve gün gelir çiçek yataklara düşer.Hastalanmıştır çiçek artık.Rengi solmuş,çehresi sararmıştır çiçeğin.Yataklardadır artık çiçek.Su da başında bekler çiçeğin,yardımcı olmak için sevdiğine.

Bellidir ki artık çiçek ölecektir ve son kez başını zorlukla döndürerek çiçek,suya der ki;"Seni ben gerçekten seviyorum."Çok hüzünlenir su bu durum karşısında ve son çare olarak bir doktor çağırır nedir sorun diye...Doktor gelir muayene eder çiçeği.Sonra şöyle der doktor:"Hastanın durumu ümitsiz artık elimizden birşey gelmez."

Su merak eder,sevgilisinin hastalıgına neden olan şey nedir diye ve sorar doktora.Doktor şöyle bir bakar suya ve der ki "Çiçeğin hastalıgı yok dostum...Bu çiçek sadece susuz kalmış,ölüm onun için"der...

KALİTELİ UYKU İÇİN ÖNERİLER


Uykumuzu alamadığımız zaman ister istemez günümüz kötü başlıyor,kötü geçiyor.Günümüzün nasıl geçtiğini etkiliyor.Ne kadar kendimize gelmeye çalışsakta üzerimizde bir gerginlik,stres oluyor.Bazen hiç yapmadığımız şeyleri yapabiliyoruz.Belki kırıcı oluyoruz,kendimizi işimize,dersimize veremiyoruz.
O yüzden kaliteli uyku için 14 sır var.
  • Mümkün oldugunca yataga hergün aynı saatte girin hafta sonları bile.
  • Odanızın olabildiği kadar karanlık olmalı.
  • Yatak odası sadece uyumak için kullanılmalı.Televizyonu ve bilgisayarı odanızdan çıkarın.
  • Yatak odası düzenli olmalı,dağınık olmamalı.
  • Sıcaklık rahatsız edici olmamalı.Fazla sıcak uykuyu böler.
  • Saat 16.00'dan sonra kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun.
  • Gün içinde veya akşam üstü egzersiz yapın.
  • Alkol bir uyku ilacı olarak kullanılmamalı
  • Gece geç saatlerde büyük öğünler yemekten kaçının.
  • Ilık süt ve küçük bir parça tam tahıllı tostu tercih edin.
  • Akşamüstleri meditasyon gibi rahatlama teknikleri uygulayın.
  • Rahat bir yataga yatırım yapın.
  • Yatmadan önce aksiyon filmleri izlemeyin.Bu programlar endişeyi ve stres hormanlarını artırır.
Her gün daha fazla genç yetişkin uyumak için ilaçlara başvuruyor ve ilaç kullanımı %85 artmış.Bence ilaç kullanmak geçici çözümdür.Sizi bir süre rahatlatır ve alışkanlık yapar.İlaç olmadan uyuyamaz hale gelirsiniz.Bünyeniz bir süre sonra ilacı kabul etmez,tesir etmediği zaman daha çok zorlanırsınız.Sizi olumsuz etkileyen şeylerden kendi çözümlerinizle de arınabilirsiniz veya minumuma indirebilirsiniz.Uykumuzu aldığımızda ona göre günümüz güzel veya kötü geçiyor.Bunu herhalde hepimiz yaşamışızdır.
Herkese sağlıklı,stressiz günler...

5 Şubat 2010

14 Şubat Sevgililer Günü

İzmir fuarında sevgililer gününe özel hediyelik eşya fuarı düzenleniyor.Açılış günü 5 şubat cuma günü yani bugün başladı.14 şubata kadar sürcek.11.00 ile 21.00 saatleri arasında açık olcak.Sevgilisine,eşine hediye almak isteyen arkadaşların bilgisi olsun istedim.İzmirde oturan arkadaşlarımın faydalanmasını dilerim.

3 Şubat 2010

AKNE İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çogumuzun karşılaştıgı,kafaya taktıgı konulardan biride aknedir.Yaşımız kaç olursa olsun suratımızda gördüğümüz bir tane akne bile canımızı sıkmaya yetiyor.Belki yediğimiz bir yicekten belki kafaya taktıgımız bir sorundan çıkabilceği gibi cilt tipimizden kaynaklanıyo olabildiği gibi yanlış kullandıgımız cilt ürünüde akne çıkmasına sebebiyet verebiliyor ya da cildimizin yeteri kadar hava almamasından kaynaklanabiliyor.Ama ne olur sivilcelerinizi sıkmayın.Sivilcelerin sıkılması demek size bir çözüm sunmaz aksine kalıcı olarak cildinizde kalmasına neden olur.

Arınma zamanı
Tıkalı gözeneklerle savaşmak için  içeriğinde salisilik asit ve benzoyl peroxide bulunan, ciltteki yağı ve bakterileri azaltan ürünler kullanın.Burt's Bees Natural Acne Solutions temizleme jeli bu anlamda önerilen bir ürün.Aynca kullandığınız ürünün su bazlı olmasına ve yağ içermemesine dikkat edin.

Sivilce yok edici
Zeno ile sivilcelerinizi kontrol altında tutun! Evde kullanım için tasarlanmış bu minik alet, ısı yayarak ciltte antiseptik bir etki yaratıyor ve sivilcelerin oluşmasını engelliyor veya zaten var olan sivilcenin daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.

Kombinasyon tedaviler
Akne tedavisi için kullanılan ve adapalene ve benzoyl topikal ilaçlar, tek başlarına kullanılmak yerine kombine edilerek sürüldüğünde daha etkili sonuçlar veriyor.

Fotodinamik tedaviler
Levulan adında topikal bir formül mavi ışık ile aktive olduğunda yağ bezlerini ve bakterileri hedef alarak etki ediyor. Aknenin durumuna göre en az 2 veya en çok 12 seans öneriliyor.

2 Şubat 2010

AKLINIZA GELEN TUHAF SORULAR VE YANITLARI

Aklımız çogu zaman tuhaf sorular takılır.Karşılaştıgımız sorunlardan kaynaklanıyor olabilir,gördüğümüz bir rüya belki bizi etkilemiştir veya çevrede gördüğümüz değişik olaylar.Ve nedeni ne olursa olsun aklımıza takılan tuhaf soruların yanıtları var.Şimdi size bir kitap tavsiye etcem.Yazarı ANAMHAD O'CONNOR

"FIRTINALI HAVADA DUŞ ALMA" adlı kitapta;
  • Saç kesildikçe daha da mı gürleşir?
  • Esnemek bulaşıcı mıdır?
  • Erkeklerin kel olmaları annelerinden mi geçer?
  • Keller cinsel yönden daha mı güçlüdür? gibi soruların yanıtı var
 Doğum gününde kriz geçirme oranı diğer günlere oranla %27 daha yüksek oldugunu biliyormuydunuz.Nedeni ise kimilerinin bu özel günlerde yaşadıgı duygu yogunlugu.Kadınların erkeklere kıyasla daha çabuk sarhoş olmasının nedeni pek bilinmiyor.Alkolü sindirmede bayanlar erkekler kadar başarılı olmadıgı sadece biliniyor.Esnemek ise şaşırtıcı olsada bulaşıcı oldugu araştırmalarda çıkmış ve hayvanlar aleminde de görülüyormuş.Kahvaltının en önemli faydalarından biri enerji seviyesini yükseltmesi ve gün boyu iyi bir konsantrasyon sağlamasının yanında kahvaltı birçok hastalıktan korumaya yardımcı oluyor.


Birkaç seans hipnoz,sigara alışkanlıgından kurtulmanıza yardımcı oldugu görülmüş.Birden bire kurtulmasanızda sigarasız yaşama gitmenizi sağlayan yolun başlangıcı oldugu gözlenmiş.Saçlar kesildikçe veya uçlarından alındıkça daha çok gürleşmez.Saç veya tüylerinizin uzunlugunu genetiğiniz ve hormon düzeyiniz belirler.