26 Eylül 2010

KİLO PROBLEMİMİZ

Merhaba,bu hafta kilolar ile ilgili bir yazı yazmayı düşündüm.Bunun nedenlerinden biri,ben de kilo probleminden şikayetçiyim.Bir yazı buldum ben uygulamaya başlıcam.Benim gibi kilolarından şikayetçi olanlara faydalı olmasını dilerim.Yazı da pratik bilgiler vermişler.Belki çoğunu biliyoruz ama uygulayamıyoruz.

  • Birincisi çok su tüketmek.Su içmek kalorileri yakmamıza yardımcı oluyor.
  • Porsiyonları küçültmekte çoğu zaman zorlanıyoruz öyle değil mi?Yediklerimizin miktarını azaltmak her zaman önemli.Hem canımız istediğimizi rahatlıkla yiyebiliriz hem de porsiyonları küçülterek kilo vermiş oluruz.
  • Hepimizin bildiği birşey de düzenli spor yapmak.Eğer mümkünse spor merkezine üye olmak ya da kendimiz spor yapmak.Artık belediyeler çoğu yere belli spor aleti koydu.İlk yürüyüş yapıp ısınıp sonra o spor aletlerini uygulayarak form tutmuş oluruz.
  • Fast food'tan ne yapıp vazgeçemiyosanız gittiğiniz yerde büyük boy yerine küçük veya en fazla orta boy menü alırsanız  miktarını küçülttüğünüzden kilo vermek kolay olacaktır.
  • Yemeklerde baharat kullanmakta kalori vermeye yardımcı oluyor.Yediğimiz az kalori gıdaları tüketmekte zorlandıgımızdan baharatla zenginleştirdiğimizde yemesi daha kolay oluyor.
  • Kilo veremememizin nedenlerinden biride hemen diyete başlayamamızdır.Doğru değil mi sizcede?Karar alıp hemen başladıgımızda işe koyuldugumuzda zamandan da kazanmış olmuyomuyuz?
  • Kilo vermek için protein tüketmek karbonhidratı artımamız gerçeğini unutmamalıyız.Patates gibi gıdalardan uzak durmak kilo vermemizi hızlandırır.
  • Spor aletlerini kullanarak farklı bölgelerdeki kasları çalıştırarak kilo vermemiz hızlanır.Spor salonuna gidemiyosak bu aletlerden satın alarakta bu bölgelerdeki kasları çalıştırabiliriz.Bu da kiloların hızla gitmesini sağlar.
Aslında çok zor değilmiş değil mi?Ben uygulamaya  hemen başlıcam.YA SİZ?

9 Eylül 2010

İYİ BAYRAMLARRR


Her bayram çogumuzu bir telaş alır.Bayram temizlikleri,hazırlıkları,bayramlık alışverişler.En çokta o heyecanı sanırım çocuklar yaşar.Kapı kapı dolaşır,bayram harçlıgı,bayram şekeri alırız.Kimilerinin değişik hediyeleri olabiliyor.Mendil,patik gibi.Çocukları da en çok sevindiren ise bayram harçlıgıdır ve çogu hangi kapıdan harçlık aldıysa diğerine gider söyler.Söylediği arkadaşı da harçlık almak için aynı kişiye gider.Kimisi eli dolu döner kimisi ise boş.Ama yinede garip tatlı duyguları en çok çocuklar yaşar.

Bayram çoşkusunu yitirmemek,çocukken duyguları herzaman yaşayabilmek ne güzel.

Herkese mutlu,huzurlu,en başta da sağlıklı bayramlar diliyorum.Her gününüzün tadı damagınızda kalması dileğiyle...