20 Aralık 2010

ADET DÖNEMLERİMİZ

Bayanlar olarak hepimizin ortak derdi adet dönemimizdeki ağrılarımızdır.Bazımız hafif geçirirken bazımımız da çok sancılı geçirebiliyor.O zaman bu dönemi en hafif geçirmek için ne yapmamız gerek?

Her şeyden önce adet dönemimiz öncesinde kendimize her zaman olduğu gibi iyi bakmamız gerek.En başta üşütmememiz gerek.Bayanlar olarak ayaklarımızdan ve belimizden en çok soğuk alır üşürüz.Bu da bizim hem adet dönemimizin sancılı geçmesine sebep olur hem de diğer hastalıklara davetiye çıkarmamızı sağlar.
Ayaklarımızı sıcak suya koyup dinlendirebiliriz.Böylelikle kan dolaşımında birazcık düzene girer.

Yediklerimizde elbet önemli.Doğal vitaminler almamız gerek.Ağrımız olduğunda ilaç almaktansa sebze gibi yicekler tüketmeliyiz.Meyve yemek vücut direncimizi artırır.Ağır yiyecekler yemek her zaman ağır hareket etmemize sebep olur.

Bu dönemlerde tansiyonumuz değişebilir.O sebeple tansiyonumuzu dengeleyecek gıdaları da tüketmekte fayda var.Ve çoğu zaman canımız elimizde olmadan çikolata gibi tatlı şeyler çeker.Bunları arada tüketmekte sakınca olmadığını düşünüyorum.Kahve,çay,kola gibi kafeinli gıdalardan uzak durulması gerekiyor.Bunların yerine bitki çayları içilebilir.

Bol su tüketilebilir,lifli gıdalar tüketmekte fayda var.

Herkese sağlık günler dilerim.