2 Kasım 2014

İNGİLTERE HALLOWEEN

Halloween diğer adıyla cadılar bayramı her sene 31 Ekim de kutlanan,korkunç kıyafetlerin giyilip dolaşıldığı bir bayram.All Hallow's Eye(Azizler Gününün Arifesi) kısaltılmasıyla oluşturulmuştur.

Hıristiyanlar tarafından kutlanan PAGAN kökenlidir.Yazın bitişi kışın başlangıcı olarak 31 Ekimde kutlanır.
Bugüne özel kıyafetleri,aksesuarları var.Halloween'ın aksesuarı gülen bir balkabağıdır.Balkabağının içi boşaltılır,gülen bir yüz yapılır ve içerisine mum yakılarak konur.


Gittiğim okulun Halloween için düzenlediği özel köşesi



Halloween da böyle kıyafetler giyiyorlar.Güzel,farklı bir eğlence.Eğer yurt dışına giderseniz burada Halloween'ı görün derim.Bazı şeyleri yerinde görmek,yaşamak daha farklı.Son derece renkli,eğlenceli bir bayram.Mekanlar örümcek,hayalet,kurukafa gibi figürlerle süsleniyor.


Mekanlarda bugüne özel eğlencelerde var.Sizinde bugüne özel kıyafetleriniz varsa böyle kıyafetler giyip onlara katılabilirsiniz.Eğer böyle kıyafetleriniz yoksa da üzülmeyin.Burada bugüne özel kıyafet,maske gibi aksesuarlar bulabilirsiniz veya cadılar gününe uygun makyaj yapabilirsiniz.Yine de bulamazsanız üzülmeyin çünkü günlük kıyafetiyle dışarıda dolaşan kişileri de görebilirsiniz.


Maskeli balolar,korku filmi seansları düzenleniyor.En yaygın olarak tüketilen şekerleme ise Elma Şekeridir.Günümüzde artık Dünyanın birçok düzenlenmeye başlanmış,etkinlikler oluşturulmaya başlanmıştır.

Ayrıca ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğine inanılıyormuş.Aynı zamanda  kötü ruhları uzak tutmak için ateşler yakılıyormuş.İnsanlar ortalıkta dolaştığına inandıkları ruhlar için maskeler takarlarmış.