25 Ağustos 2015

METABOLİZMAMIZ

Metabolizma hepimiz için önemli bir yere sahip.Metabolizmamız iyi çalışmaması ise hepimiz için oldukça sıkıntılı bir durum.Bende belli dönemlerde bu sorunu yaşayanlardan biriyim.Peki metabolizmamız iyi çalışmadığında ne yapmamız gerekir?Ne tür besinleri tüketmeli veya tüketmemeli?

Tükettiğimiz gıdalara sağlığımız için her zaman dikkat etmemiz gerekir.Sizlerle ilk öncelikle bir çay tarifinde bulunmak istiyorum.
Metabolizmayı hızlandıran çay:
1 limon,1 elma,
1 portakal kabuğu,1 dal tarçın,
1 tutam zencefil,
2-4 adet karanfil
1 litre sıcak suda bu ürünleri 3 dakika bekletip yemeklerden sonra 1 bardak tüketebilirsiniz.

Daha pratik bir yöntem olsun diyorsanız:
YEŞİL ÇAY
Sabahları kalktığınızda ilk önce bir bardak ılık suya limon suyu ekleyip tüketmeniz ve günde 3 öğün 1 fincan yeşil çay tüketmeniz.Yeşil çayın sadece kilo vermeye değil kansere karşı koruma,kötü kolesterolü düşürme,diş eti hastalıklarına karşı koruma,bağışıklık sistemini güçlendirme,güçlü bir antioksiden olma gibi faydaları vardır.Tabi hazırlarından çok toz halinde olan yeşil çayı hazırlayıp tüketmemiz daha iyi olur.

BİBERİYE
Biberiyenin de sindirime faydası dışında birçok faydası var.Hazmı kolaylaştırıyor,idrar söktürücü,astım ve bronşite iyi geliyor,kansızlığa etkili,hatta biberiye yağının romatizmalar ağrılara da iyi geldiğini biliyorum.Taze biberiye buzdolabında saklayabilirsiniz.Günde 2 bardak tüketebilirsiniz.İçindeki vitamin ve antioksidanlardan yararlanmak için tüketeceğiniz miktarda kaynatmanız yeterli.10 dakikayı geçirmemekte fayda var.Eğer ihtiyaç duyarsanız 1 çay kaşığı bal ilave edebilirsiniz.

Ayrıca bol su içmeye,posa oranı yüksek olan yiyecekleri tüketmeye dikkat etmeye çalışın.

İYİ HAFTALAR...


24 Ağustos 2015

3 ADIMDA CİLT BAKIMI

Cilt bakımı yapmak birçoğumuza zor gelse de her gün sadece 5 dakikamızı cilt bakımına ayırarak cilt bakımımızı yapabileceğinizi biliyor muydunuz?Nasıl mı?

GÜNLÜK OLARAK GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ CİLT BAKIMI NE YAPMALI?

1-TEMİZLEME:
Makyajın temizlenmesi,gece gündüz süresince cildimizde biriken kirlerin temizlenmesi ve ölü hücrelerin arındırılması işlemidir.Bunun için ilk önce cilt tipimizi bilmemiz gerekiyor.Yağlı veya karma ciltler için jel veya köpük,kuru ciltler için ise losyon veya krem temizleyiciler kullanmamız gerekiyor.Göz çevresini cildimizden ayrı olarak temizlememiz gerekiyor.Göz çevremiz için ayrı makyaj pamuğu,yüzümüz için ayrı makyaj pamuğu kullanmamızda fayda var.Temizleme işlemi boynumuzdan yukarı doğru gerçekleştirilmelidir.

2-TONİKLEME:Temizleme işleminden sonra yapmamız gereken en önemli işlem tonikleme işlemidir.Temizleme işleminden sonra cildimizde kalan kalıntıları tonikleme  ile tamamlamış oluruz ve tonikleme ile cildimizin ph değerini korumuş oluruz.Fakat tonikleme işlemini gerçekleştirirken göz çevresinden uzak durmamız gerekmektedir.Yağlı veya karma ciltler için cildi dengeleyen losyonlar kullanılmalı,kuru ciltler içinse içeriğinde bitkisel ürünlerin olmasına dikkat etmemiz gerekir.Cildimizin nasıl canlandığını kullandıktan sonra farkedeceksiniz.

3-NEMLENDİRME:Cildimizi çevresel etkilere karşı korur,makyaj için güzel bir zemin oluşturur.Gündüz kremleri güneş koruma faktörleri içerdiğinden güneşin zararlı ışınlarından da korur ve yaz-kış demeden gündüz kremlerini kullanmamız gerekir.Birçoğumuz kışın güneş koruma faktörlü ürünleri kullanmak istemiyor.Fakat kışın güneş yaz kadar etkisini göstermese de cildimiz kışında güneşin zararlı etkilerinden etkileniyor.Cildinize göz çevresi hariç masaj yaparak uygulamayı öneririz.Bu şekilde ince çizgi ve kırışıkların düzgünleşmesine yardımcı olursunuz.

Haftada bir veya iki kez maske veya peeling uygulayabilirsiniz.Cildinizin ölü hücrelerden arındırmak,cildinizi canlandırmak,cildinizi yenilemek istiyorsanız maske veya peeling uygulamanızı öneririm.




Eğer hem temizleyici,hem tonik ve nemlendirici bir ürün isterseniz AVON CARE 3 IN 1 CLEENER,TONIC&MOUISTURISER var.Ben sürekli kullanıyorum ve çok memnunum tavsiye ederim.Sadece içinde güneş koruma faktörü yok.Sonrasında güneş koruma faktörlü bir ürün kullanmanızda fayda var.O da güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumak için.

Kullanımı:Avucunuza bir miktar alıp yüzünüze sürüyorsunuz ve sonra yüzünüzü yıkıyorsunuz.

21 Ağustos 2015

AVON'DAN HEDİYE YAĞMURU

Tekrardan Merhaba;

Sizlere çok güzel bir kampanyadan bahsetmek istiyorum.Çok güzel bir kampanya diyorum çünkü alacağınız ürünler sayesinde 1 FIAT 500 POP STAR,5 IPHONE 6 GOLD,10 IPAD 6 GOLD VEYA 100 LITTLE BLACK DRESS EDP HEDİYELERİNDEN BİRİNİ KAZANMA ŞANSINIZ OLABİLİR.NASIL MI?

Bunun için yapmanız gereken AVON'UN bugün başlıcak olan kampanya 10 katologundan sayfa 6 ile 17 arasından herhangi  bir makyaj ürünü SATIN ALMAK.

Satın aldığınız herhangi bir ürün için 1 adet çekiliş kartına sahip olacaksınız.Belki de bu şanslı hediyelerden birinin sahibi siz olucaksınız.

Peki bu hediyelerden birini kazanmak istemez misiniz?


Ayrıca sayfa 6-17 arasından herhangi bir ürün aldığınızda çekilişe katılmanın yanında sayfa 4-5'te gördüğünüz herhangi bir ürüne sadece 2.95 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz.Bu sayfalardan herhangi bir ürün aldıgınızda Besleyici Göz Makyaj Temizleyicinin normal değeri 20 TL,Açılıp Kapanan Dudak Kalemi 21 TL,Ideal Flawless Stik Kapatıcının 22 TL,Tırnak Dekorasyon Fırçası 12.95 TL,Hızla Kuruyan Tırnak Cilası 15 TL. iken 2.95 TL.ye sahip olabileceksiniz.






Sayfa 6-17 arasında yeni çıkan 3D Dolgunlaştırıcı Ruj 22.90 TL. yerine 12.95 TL,3D Dolgunlaştırıcı Dudak Parlatıcı 21.90 TL.yerine 10.50 TL.Superextend Likit Eyeliner 26.90 TL.iken 13.95 TL,Super Extend Winged Out Maskara ve Big-Darling Maskara 27 Tl.yerine 12.95 TL.İkili Göz Farı 25 TL.yerine 11.95 TL.4'lü Göz Farı 30 TL.yerine 13.95 TL,CC Krem SPF50 33.50 TL.yerine 13.50 TL.Avon Ideal Luminous Allık 33 Tl.yerine 13.50 TL.ye sahip olabilirsiniz.


Ve eğer Celebre parfümü sevenlerdenseniz Celebre Parfüm+Roll-On  paketi sadece 24.95 TL.ye sahip olabilirsiniz.Avon Celebre Parfüm  55 TL. iken roll-on ile beraber bu fiyata almak oldukça avantajlı.

Online Avon Katologuna ulaşmak için 
https://kozmetik.avon.com.tr/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşmak isteyenler veya sorunuz olduğunda yorum yaparak,sayfanın en altında bulunan iletişim formu veya oaydoslu@gmail.com hesabım vasıtası ile ulaşabilirsiniz.

İyi alışverişler...


1 Ağustos 2015

AVON

Ben yıllardır avon ile ilgilenen biriyim.Avon temsilcisiyim.Hem avon ürünlerin satışını yapıp hem de avon ürünlerini beğenerek kullanan biriyim.Bir dönem takım öncülüğü de yaptım.

Eğer avon ürünlerini kullanmayanlarınız varsa size banyo köpüğünü önermek istiyorum.Banyo köpüğü yerine genelde duş jeli tercih edenler var biliyorum.Ama banyo köpüklerini duş jeli olarakta kullanabilirsiniz.



Banyo köpüklerinden özel olarak bahsetmemin nedeni ise bu ayki kampanya 9 katologunda özel bir promosyonda oldugundan.Normalde 1 lt.fiyatı 20 tl.fakat bu kampanya 8.95 tl.İndirimler 21 Ağustosa kadar geçerli.Eğer kullananalarınız varsa veya denemek isteyenleriniz olursa bu fırsatı kaçırmamanızı isterim.Eğer izmir ve çevresinde oturuyorsanız  size rahatlıkla ulaştırabilirim.Başka şehirlerde oturuyorsanız ise size yardımcı olmaya çalışırım.

Beyaz zambak,lavanta,mango,beyaz çay&yasemin, orkide&ahududu kokulu,nar&şakayık kokulu çeşitleri var.Beyaz zambak ve lavanta kokulu olanları benim çevremdekiler daha çok tercih ediyor.

KİTAP ÖNERİSİ

Ben kitap almayı düşündüğüm zamanlarda genelde D&R'a giderim.

D&R da genelde istediğim kitapları uygun fiyatlara bulabiliyorum.Sizde D&R'a sık uğrayanlardan biriyseniz genelde promosyon kitaplara denk gelmişsinizdir.Birkaç gün önce tekrardan uğradıgımda D&R da 5 TL.ye kitaplar gördüm ve aldığım kitaplardan biri de:

"MELİH ESEN CENGİZ'İN TERK EDİLMİŞ MANALAR CENNETİ"


"Yıl 1923,İstanbul,müttefik kuvvetler ordularının işgali altında.Anadolu'yu düşmandan tamamen temizlemiş olan inançlı ve dev bir ordu Marmara'nın karşı kıyısında tüfek çatmış,Lozan müzakerelerinin sonucunu bekliyor.İstanbul ahalisi tedirgin,işgalciler gergin.Aşk imkansız gibi görünüyor.İşte bu hikaye savaşın gölgesinde filizlenen imkansız bir aşkın hikayesidir."

Okuyunca kitap ile ilgili fikirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sizinde yolunuz D&R'a düşerse bu kitap gibi  5 TL. ve 10 TL.ye uygun kitaplar bulabilirsiniz.İyi okumalar...