8 Haziran 2016

GÖZ ALTI MORLUKLARI VE TORBALARI

Göz altı morlukları ve torbaları herkeste rastlanan bir durum.Göz altı morlukları yorgunluk, hastalık, stres,duygusal sorunların bir sonucudur.Göz altı torbaları ise hormonal değişiklikler veya sıvı birikimiyle oluşur.Aşırı kafein tüketimi de göz altı torbalarının oluşmasında oldukça etkilidir.Yüzümüzde yorgun bir ifade oluşmasına sebep olur.

Peki bu göz altı morlukları ve torbalarından kurtulmak için evde uygulayabileceğimiz doğal çözümler neler?Şimdi onları sıralayalım.

  • PAPATYA:Kan dolaşımının düzelmesine oldukça etkilidir.İltihap önleyici ve gevşetici özelliği var.Bu yüzden su birikmesini engeller.2 adet papatya çayından bir dem hazırlayın.Çay soğuduktan sonra pamuk yardımıyla bu hazırladığımız çayı 15 dakikalığına gözümüzde bekletelim.
  • SALATALIK VE SÜT:Salatalık ve süt karışımı da kan dolaşımını canlandırmak ve göz altındaki morluk ve torbalar için detoks görevi görür.Hazırlanışı:Yarım bardak sütü 15 dakika buzdolabında soğutun.Bu süre sonunda 2 dilim salatalığı sütün içinde ıslatın ve gözlerinize uygulayın.
  • GÜL YAPRAĞI:8-9 adet gül yaprağı ile 4 çorba kaşığı badem yağını bir kavanoza yerleştirip karanlık bir köşede bir günlüğüne muhafaza edin.Yalnız güneş ışığı almaması gerekir.Bir gün sonra pamuk yardımıyla masaj yaparak gözlerinize uygulayın ve ne kadar rahatlattığını göreceksiniz.
  • POŞET ÇAY yaptığınızda poşet çayı buzdolabında saklamaya çalışın.Poşetler soğuduktan sonra 20 dakika  gözlerinizin üzerine yerleştirin.20 dakika sonra gözlerinizi su ile durulayın.
  • 1 yemek kaşığı HİNDİSTANCEVİZİ YAĞINI 1 yemek kaşığı BADEM YAĞI ile karıştırıp göz altına masaj yaparak uygulayın.20 dakika sonra ılık su ile durulayın.20 dakika bu karışımı uygularsanız göz altı morluklarının hızla yok olduğunu göreceksiniz.
Tabi bunların dışında düzenli uyku,fazla kafeinli içecekler tüketmemek,stresten uzak durmak,sigara tüketmemek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)