14 Eylül 2016

CİLT BAKIMIYLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİMİZ

Güzellik;güzel ve sağlıklı bir cilt görünümü ile başlar.Cildimiz vücudumuzun en önemli organlarından biridir.Cilt görünümünü düzgünleştirmek ve daha sağlıklı görünen bir hale getirmek için doğru bir cilt bakımı gereklidir.Bunun için öncelikle cilt tipinizi belirlemek,cildinizin ihtiyacınızı belirlemeniz ve cildinize uygun ürünler kullanmanız önemlidir.Her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır ve her cildin ihtiyacına göre farklı ürün kullanımı gerekir.

Kozmetik ürünler alırken içerisindeki maddeleri çoğu zaman merak ederiz.İçerisinde hangi katkı maddeleri var,boya,paraben gibi bileşenler var mı diye hep merak ederiz.

İLK OLARAK PARABEN NEDİR?
Kozmetik ürünlerde sık kullanılan,alerji potansiyeli düşük koruyucu bileşendir.Ürünün güvenle kullanılmasını sağlamak ve bozulmasını kontrol altında tutabilmek için "koruyucu" denen bileşenler eklenmektedir.Ürünlerin raf ömrünün uzun olmasını sağlar. Bilim adamları parabenlerin güvenliği konusunda birçok çalışma yapmaktadır.Siz yine de kozmetik ürünü alırken paraben içermeyen ürünleri tercih etmeye çalışın.Kozmetik ürünlerinde,cilt bakım ürünlerinde bulunabiliyor.Seçtiğimiz ürünlerin üzerinde "PARABEN FREE"veya "NO PARABENS" yazmasına dikkat etmemiz gerek.

SERBEST RADİKALLER NEDİR?
Serbest radikaller kararsız ve bozuk yapıda moleküllerdir.Vücutta hücreleri parçalayıp,büyük değişikliklere sebep olabilirler ve bozulma reaksiyonlar oluşturabilirler.Vücudun doğal sürecinde meydana gelebildiği gibi,kirliliğe,güneş ışınlarına,sigara dumanına maruz kalma gibi durumlarda da vücutta oluşur,cildin yaşlanmasına,canlılığını kaybetmesine neden olurlar.

HASSAS CİLT NEDİR?



Cildin dış yüzeyi epidermisin en üst tabakasının ince olduğunu ve cildin alt tabakalarında bulunan kılcal damarların belirgin olduğu cilt tipidir.Tercihen boya ve paraben içermeyen ürünler kullanması gereken cilt tipidir.

BİR ÜRÜN İÇİN "ALERJİ TESTİ YAPILMIŞ"OLMASI NE İFADE EDER
Alerji testinden geçen bir ürünün alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.Fakat hiç kimsede alerji yapmaz demek değildir.Çünkü bu testler belirli kişiler üzerinde yapılmaktadır.Herhangi biri için alerjik reaksiyona neden olabilir ama bu ürünün güvensiz olduğu anlamına gelmez.

AKTİF TOHUM KOMPLEKSİ NEDİR,NASIL ETKİ EDER?
Aktif Tohum Özleri,Antioksidanlar ve Vitaminler içerir.Cildin nem bariyerini güçlendirir,antioksidan koruma sağlar,cildi besler.

CİLDİM ZATEN YAĞLI,NEMLENDİRİCİ KULLANMASAM DA OLUR
Cildinizi yıkadıktan sonra kurur ve nemlendirmez iseniz veya nemlendirici sürmek için beklerseniz cildiniz normalden daha fazla yağ salgılar ve bu da daha fazla gözenek,siyah nokta ve sivilce oluşmasına neden olur.

CİLDİM YAĞLI,KIRIŞIKLIK YOK AMA SIKILIK KAYBI VAR.HANGİ ÜRÜNÜ KULLANMALIYIM?
Yağlı ciltlerde ince çizgi ve kırışıklıklar daha az görülürken yağlı ciltlerde en çok görülen problem sıkılık kaybıdır.Gözenekler ciltte sarkmalara neden olur ve çok zor mücadele edilir.Cilde yukarı hareketlerle masaj yapılmalı ve cildin sıkılığını destekleyecek içeriklerin bulunduğu ürünler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

ÇOK SU İÇMEK CİLDİN NEMSİZLİĞİNİ GİDERİR Mİ?
Sağlıklı bir cilt görünümü için bol su içmek gereklidir.Fakat cilt bakımı yapılmayan bir ciltte ne kadar su içersek içelim nemsizliği gideremeyiz.En az 8 bardak suyu yavaş yavaş,güne yayarak içmeliyiz.

SABAH VE AKŞAM TEK BİR KREM KULLANMAK YETERLİ MİDİR?
Gece ve gündüz kremlerinin cilt üzerindeki etkileri farklıdır.Gündüz kremleri güneş ışınlarına karşı cildi koruma özelliği vardır.Gün boyunca çevresel dış etkenlerin cilde yapabileceği olumsuz etkilere karşı korur.Gece kremleri ise hücre yenilenmesini desteklemek için enerji verir,uyurken cilt üzerinde çalışır ve nem dengesini sabaha kadar korur.

CİLDİ SADECE AKŞAMLARI TEMİZLEMEK YETERLİ MİDİR?
Her sabah gece boyunca oluşan sebum ve birikimleri ciltten arındırmak,gündüz kreminin etkisini artırmak için,akşamları ise hem makyajı hem de gün boyunca cilt üzerinde biriken kir ve tozları temizlemek için cilde uygun bir temizleyici kullanmamız gerekmektedir.


SAĞLIKLI,BAKIMLI,CİLT SİZİN ELİNİZDE.CİLT TİPİNİ TANI-DOĞRU BAKIMI UYGULA-CİLDİNİ KORU.İŞTE BU KADAR KOLAY...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)