21 Eylül 2016

MASKE VE PEELİNG KULLANIMI

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapmamız gereken bazı işlemler vardır.Cildimizi temizleme,makyaj-çevresel faktörlerden arındırma,sivilce oluşumunu azaltma,gözeneklerin küçülmesini sağlamak gibi.Bunun içinde maske veya peeling uygulamamız gerekir.

Maske ve peeling uygulamadan önce her zamanki gibi cilt tipimizi bilmemiz gerekir.Günlük kullandığımız temizleyici,tonik ve bakım kremlerinde olduğu gibi maske ve peeling uygularken de cilt tipimiz oldukça önemlidir.Doğru ürün kullanımı her zaman önem taşır.Çünkü yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.

Cildimiz kuru ise bu cildimiz;çevresel faktörlerden çabuk etkileniyor,çabuk kırışıyor demektir.Bu da cildin sürekli pul pul dökülmesi demektir.Kuru cilde sahipseniz kayısı yağı,papatya yağı,badem ve avokado özleri,susam yağı gibi içeriklere sahip ürünler kullanmanızda fayda var.Bu tür ürünler cildin hassasiyetini dengeler.Haftada iki kez cildi sakinleştirici maskeler kullanmanız gerekir.Arındırıcı özelliği olan ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yağlı bir ciltte ise cildinizde siyah nokta,sivilceler sıklıkla görülüyor demektir.Kullandığınız ürünlerin su bazlı olmasında fayda var.Haftada iki kez peeling uygulayabilirsiniz.Dengeleyici ürünler tercih etmeli,jel şeklinde temizleyiciler,bakım ürünlerini rahatlıkla kullanmalısınız.Yağlı ciltlere sahip kişiler genellikle yüksek yağ oranından dolayı nemlendirmeye ihtiyacı olmadığını düşünseler de bu cilt tipine sahip olanlar nem dengesini koruyacak doğru bakım ürünlerini kullanması gerekir.

Karma bir cilt tipinde;T bölgesi dediğimiz alın ve burun bölgesi parlarken,diğer bölgeler kurumaya meyillidir.Temizlerken yağlı ciltler için tonik,temizleme sütü kullanabilirsiniz.Haftada bir kez peeling etkisi olan arındırıcılar kullanabilirsiniz.Cildi siyah noktalardan arındıran maske kullanmanız,yüz yıkama jelinin inemediği derinliklere inip gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Normal cilt tipine sahipseniz,cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için haftada iki kez maske kullanmalısınız.

Bazı markalarda tüm cilt tipleri için arındırıcı scrub var.İsterseniz argan yağı içeren,mineral özelliği olan maskelerde mevcut.Cilt tipinize en uygun ürünü seçip haftada 1-2 kez göz çevresi ve ağız çevresine gelmemesine özen göstererek 5-10 dakika uygulayıp ardından ılık su ile durulamanız gerekir.

Eğer 3'ü 1 arada özelliği olan bir ürün istiyorsanız size Avon Nutra Effects 3'ü 1 Arada Arındırıcı Scrub'u öneririm.Cildi arındırır,temizler,canlandırır.İçeriğindeki palmiye tohumları ile cildi nazikçe arındırır,gözenekleri temizleyerek canlandırır.

              

Arındırıcı,scrub veya maske olarak kullanabilirsiniz.Hassas ciltler için de dahil tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir.Hafif nemli bir ciltte bir süre bekletip kurumasını sağlayarak haftada bir iki kez maske olarak kullanabilirsiniz.Scrub olarak haftada iki üç kez kullanabilirsiniz.

Kampanya 11 kataloğunda indirimde.Normal satış fiyatı 21 TL.iken 11.kampanyada 10.50 TL.olarak satışta.Kampanya 11 kataloğu 14 Ekim'e kadar geçerli olup indirimi kaçırmayın derim.

Bilgi almak ve iletişim için mail adresim: aydosluoz@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)