26 Eylül 2016

PARFÜM SEÇİMİ

Bir parfüm ne kadar güzel veya kaliteli olursa olsun her parfüm herkeste güzel durmayabiliyor.Bazen onlarca seçenek arasından seçim yapmakta çok zorlanıyoruz.Tenimize uyan,bizi tamamlayan parfümü bulmak isteriz ve zorlandığımız zamanlar olabilir.

Parfümler notalardan oluşur.
Üst notalar;parfüm ilk sürüldüğü anda ortaya çıkar.Parfümün tarzını belirler.
Orta notalar;20 dakika süresince alınan kokulardır.
Alt notalar;parfümün asıl karakteristik kokusudur.30 dakika sonra hissedilmeye başlar.Parfümün kalıcılığını belirler.

Eau De Toilette;Kalıcılığı 2-3 saat sürer.
Eau De Parfüm;Kalıcılığı 4-6 saat sürer.

Çoğu markanın yan ürünleri mevcuttur.Parfümü yan ürünlerinden vücut losyonu,deodorant veya roll-on ile kullandığımızda parfümün kalıcılığı artmış oluyor.

Tenine baharatlı mı yoksa çiçek kokuları mı uyuyor?Karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz.Bunun için yapmamız gereken şey aslında çok basit.

Koku sınıflarını bilmekte fayda var.
Ayrıca ten rengi,iklim,hormonlar parfüm seçiminde oldukça etkilidir.
Arka arkaya parfüm denememeli,ara vermemiz gerekir.
Parfümü sıktıktan sonra birkaç dakika bekleyip tenimiz ile uyumu görmemiz gerek.O yüzden çok acele karar vermeyin.

Çiçek kokuları;oldukça hafif kokulardır ve yazın rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Meyve kokuları;taze ve hafif kokulardır.Kalıcılığı daha azdır.
Oryantel kokular;ağır ve egzotik kokulardır.Temel notaları;vanilya,tarçın,karamel ve amberdir.Kışın daha çok tercih edilebilirler.
Şipre;kalıcılığı yüksek,yoğun,kalıcı kokulardır.Temel notaları;ağaç,yosun,misk ve patçulidir.Genellikle meyve ve çiçek kokularıyla beraber kullanılırlar.

Parfümler özellikle bilek içlerine,kulak arkası gibi noktalara sıkılmalıdır.Parfümlerin uzun süre kalıcılığını korumak için ısı ve ışıktan korumamız gerekir.Parfümün kapağı her zaman kapalı olmalıdır.

Parfümünüzü kıyafetlerinizin üzerine değil,direk teninize sıkmanız gerek.Parfüm uyguladığınız bölgeyi ovalamayın.Eğer parfümü sıktığınız bölgeyi ovalarsanız parfümün kokusu olumsuz yönde değişecektir.Ovaladığınız zaman parfümün kokusu hızla artmaz.Nedense böyle bir yanlış algı söz konusu.

Cildin kuru veya yağlı olması da parfümün kalıcılığını etkileyen etmenlerden birisidir.Yağlı cilt tiplerinde ağaçsı ve baharatlı kokular daha kalıcı olurken,kuru ciltlerde çiçek kokularının daha kalıcı ve hoş durduğu söylenebilir.

Esmer tenlilerin çoğunun cilt tipi yağlıdır.O yüzden oryantel ve egzotik kokular seçebilirler.Temel notaları;misk,amber,vanilya ve değerli ağaçlardır.

Sarışın,beyaz tenli kişilerin cilt tipleri genelde kuru olduğundan çiçek kokularını rahatlıkla seçebilirler.

Kumral-buğday tenlilerin seçeceği en iyi,en güzel koku şipredir.Bu koku kuvvetli esansların karışımından oluşur.Zengin içeriğinden dolayı kalıcı olmaktadır.

Parfüm seçerken cilt tipinize ve ten renginize uygun seçim yapmanız parfümün kalıcılığını artırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)