26 Eylül 2016

PARFÜM SEÇİMİ

Bir parfüm ne kadar güzel veya kaliteli olursa olsun her parfüm herkeste güzel durmayabiliyor.Bazen onlarca seçenek arasından seçim yapmakta çok zorlanıyoruz.Tenimize uyan,bizi tamamlayan parfümü bulmak isteriz ve zorlandığımız zamanlar olabilir.

Parfümler notalardan oluşur.
Üst notalar;parfüm ilk sürüldüğü anda ortaya çıkar.Parfümün tarzını belirler.
Orta notalar;20 dakika süresince alınan kokulardır.
Alt notalar;parfümün asıl karakteristik kokusudur.30 dakika sonra hissedilmeye başlar.Parfümün kalıcılığını belirler.

Eau De Toilette;Kalıcılığı 2-3 saat sürer.
Eau De Parfüm;Kalıcılığı 4-6 saat sürer.

Çoğu markanın yan ürünleri mevcuttur.Parfümü yan ürünlerinden vücut losyonu,deodorant veya roll-on ile kullandığımızda parfümün kalıcılığı artmış oluyor.

Tenine baharatlı mı yoksa çiçek kokuları mı uyuyor?Karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz.Bunun için yapmamız gereken şey aslında çok basit.

Koku sınıflarını bilmekte fayda var.
Ayrıca ten rengi,iklim,hormonlar parfüm seçiminde oldukça etkilidir.
Arka arkaya parfüm denememeli,ara vermemiz gerekir.
Parfümü sıktıktan sonra birkaç dakika bekleyip tenimiz ile uyumu görmemiz gerek.O yüzden çok acele karar vermeyin.

Çiçek kokuları;oldukça hafif kokulardır ve yazın rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Meyve kokuları;taze ve hafif kokulardır.Kalıcılığı daha azdır.
Oryantel kokular;ağır ve egzotik kokulardır.Temel notaları;vanilya,tarçın,karamel ve amberdir.Kışın daha çok tercih edilebilirler.
Şipre;kalıcılığı yüksek,yoğun,kalıcı kokulardır.Temel notaları;ağaç,yosun,misk ve patçulidir.Genellikle meyve ve çiçek kokularıyla beraber kullanılırlar.

Parfümler özellikle bilek içlerine,kulak arkası gibi noktalara sıkılmalıdır.Parfümlerin uzun süre kalıcılığını korumak için ısı ve ışıktan korumamız gerekir.Parfümün kapağı her zaman kapalı olmalıdır.

Parfümünüzü kıyafetlerinizin üzerine değil,direk teninize sıkmanız gerek.Parfüm uyguladığınız bölgeyi ovalamayın.Eğer parfümü sıktığınız bölgeyi ovalarsanız parfümün kokusu olumsuz yönde değişecektir.Ovaladığınız zaman parfümün kokusu hızla artmaz.Nedense böyle bir yanlış algı söz konusu.

Cildin kuru veya yağlı olması da parfümün kalıcılığını etkileyen etmenlerden birisidir.Yağlı cilt tiplerinde ağaçsı ve baharatlı kokular daha kalıcı olurken,kuru ciltlerde çiçek kokularının daha kalıcı ve hoş durduğu söylenebilir.

Esmer tenlilerin çoğunun cilt tipi yağlıdır.O yüzden oryantel ve egzotik kokular seçebilirler.Temel notaları;misk,amber,vanilya ve değerli ağaçlardır.

Sarışın,beyaz tenli kişilerin cilt tipleri genelde kuru olduğundan çiçek kokularını rahatlıkla seçebilirler.

Kumral-buğday tenlilerin seçeceği en iyi,en güzel koku şipredir.Bu koku kuvvetli esansların karışımından oluşur.Zengin içeriğinden dolayı kalıcı olmaktadır.

Parfüm seçerken cilt tipinize ve ten renginize uygun seçim yapmanız parfümün kalıcılığını artırır.

21 Eylül 2016

MASKE VE PEELİNG KULLANIMI

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapmamız gereken bazı işlemler vardır.Cildimizi temizleme,makyaj-çevresel faktörlerden arındırma,sivilce oluşumunu azaltma,gözeneklerin küçülmesini sağlamak gibi.Bunun içinde maske veya peeling uygulamamız gerekir.

Maske ve peeling uygulamadan önce her zamanki gibi cilt tipimizi bilmemiz gerekir.Günlük kullandığımız temizleyici,tonik ve bakım kremlerinde olduğu gibi maske ve peeling uygularken de cilt tipimiz oldukça önemlidir.Doğru ürün kullanımı her zaman önem taşır.Çünkü yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.

Cildimiz kuru ise bu cildimiz;çevresel faktörlerden çabuk etkileniyor,çabuk kırışıyor demektir.Bu da cildin sürekli pul pul dökülmesi demektir.Kuru cilde sahipseniz kayısı yağı,papatya yağı,badem ve avokado özleri,susam yağı gibi içeriklere sahip ürünler kullanmanızda fayda var.Bu tür ürünler cildin hassasiyetini dengeler.Haftada iki kez cildi sakinleştirici maskeler kullanmanız gerekir.Arındırıcı özelliği olan ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yağlı bir ciltte ise cildinizde siyah nokta,sivilceler sıklıkla görülüyor demektir.Kullandığınız ürünlerin su bazlı olmasında fayda var.Haftada iki kez peeling uygulayabilirsiniz.Dengeleyici ürünler tercih etmeli,jel şeklinde temizleyiciler,bakım ürünlerini rahatlıkla kullanmalısınız.Yağlı ciltlere sahip kişiler genellikle yüksek yağ oranından dolayı nemlendirmeye ihtiyacı olmadığını düşünseler de bu cilt tipine sahip olanlar nem dengesini koruyacak doğru bakım ürünlerini kullanması gerekir.

Karma bir cilt tipinde;T bölgesi dediğimiz alın ve burun bölgesi parlarken,diğer bölgeler kurumaya meyillidir.Temizlerken yağlı ciltler için tonik,temizleme sütü kullanabilirsiniz.Haftada bir kez peeling etkisi olan arındırıcılar kullanabilirsiniz.Cildi siyah noktalardan arındıran maske kullanmanız,yüz yıkama jelinin inemediği derinliklere inip gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Normal cilt tipine sahipseniz,cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için haftada iki kez maske kullanmalısınız.

Bazı markalarda tüm cilt tipleri için arındırıcı scrub var.İsterseniz argan yağı içeren,mineral özelliği olan maskelerde mevcut.Cilt tipinize en uygun ürünü seçip haftada 1-2 kez göz çevresi ve ağız çevresine gelmemesine özen göstererek 5-10 dakika uygulayıp ardından ılık su ile durulamanız gerekir.

Eğer 3'ü 1 arada özelliği olan bir ürün istiyorsanız size Avon Nutra Effects 3'ü 1 Arada Arındırıcı Scrub'u öneririm.Cildi arındırır,temizler,canlandırır.İçeriğindeki palmiye tohumları ile cildi nazikçe arındırır,gözenekleri temizleyerek canlandırır.

              

Arındırıcı,scrub veya maske olarak kullanabilirsiniz.Hassas ciltler için de dahil tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir.Hafif nemli bir ciltte bir süre bekletip kurumasını sağlayarak haftada bir iki kez maske olarak kullanabilirsiniz.Scrub olarak haftada iki üç kez kullanabilirsiniz.

Kampanya 11 kataloğunda indirimde.Normal satış fiyatı 21 TL.iken 11.kampanyada 10.50 TL.olarak satışta.Kampanya 11 kataloğu 14 Ekim'e kadar geçerli olup indirimi kaçırmayın derim.

Bilgi almak ve iletişim için mail adresim: aydosluoz@gmail.com

20 Eylül 2016

GÜZELLİK YÜZEYSEL DEĞİLDİR

Derimiz,vücudumuzun en çok yer kaplayan organıdır.Ona özen göstermemiz gerekir.Cildimizin nasıl bir işleyişi olduğunu anlamak için onu yakından tanımamız,onunla nasıl ilgileneceğimizi bilmemiz gerekir.

İşe Cilt Tipimizi öğrenerek başlamamız gerekir.
Normal Ciltler de berrak görünüm,dengeli ton söz konusudur.Gergin veya yağlı hisli değildir.
Kuru Ciltler de yıkama veya temizleme işleminden sonra rahatsız edici seviyede kuruluk ve sıkılık hissi söz konusudur.Genelde pul pul görünüm ve ince çizgi&kırışıklıklara eğilim görülmektedir.
Hassas Ciltler;İnce,narin ve kolayca tahriş olan bir cilt tipidir.Küçük gözenekler vardır.Alerjik reaksiyonlar ve egzama belirtileri görülmektedir.
Yağlı Ciltlerde,parlak görünüm,genişlemiş gözenekler görülür.Pürüzlü cilt hissi verir.Siyah nokta ve akne oluşumuna meyilli cilt tipidir.
Karma Ciltler ise;yanaklarda kuruluk,burun ve alın da yani T Bölgesinde parlama görülür.Orta boy gözenekler vardır.Sıkılık hissi olabilir.

                                       

Cildimizin görüntüsü ona nasıl bakım yaptığımız ile doğru orantılıdır.Cilde zarar veren 7 etken ise;
*Güneş:Hücre yenilenmesi yavaşlar,epidermis kalınlaşır,cilt kurur ve pul pul görünüme sahip olur.
*Sigara İçmek:Deriyi oksijenden mahrum bırakır,cildin donuk ve mat görünmesine sebep olur.Aynı zamanda yaşlanmayı hızlandıran zararlı serbest radikallerin oluşumuna sebep olur.
*Stres&Yetersiz Uyku:Ciltte kuruluk,hassasiyet,leke,aşırı yağlanma veya mat bir görünüme neden olabilir.
*Kirlilik:Gözeneklerin tıkanmasına sebep olur.Cildin yapısı bozulur ve kırışır.
*Mimikler:Kırışıkların çoğalmasına sebep olur.
*Yanlış Beslenme:Yanlış beslenme vücudumuzun toksinleri biriktirmesine neden olur ve bu da yaşlanmaya neden olur.
*Yatış Pozisyonu:Eğer yan yatıyorsanız,çizgiler muhtemelen çenenizde ve yanaklarınızda belirecektir.Yüzüstü yatmamız ise çizgilerin alnımızda oluşmasına neden olur.Sırtüstü yatmamız halinde kırışıklıklar olmaz.

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu ise her gün yapılan cilt bakımından geçer.
İyi bir cilt bakımını ise şöyle özetleyebiliriz:
Temizleme,Arındırma,Nemlendirme.

Belirli bölge veya problemlerin çözümü içinse göz bakımı ve yaşlanma karşıtı bakım ürünlerini de kullanmamız da fayda var.Bunun için satın aldığınız cilt bakım uzmanlarına,aldığınız markanın satış temsilcisine danışabilirsiniz.

Her türlü soru ve önerileriniz için bana ulaşabilirsiniz.
İletişim için mail adresim:aydosluoz@gmail.com

19 Eylül 2016

DOĞAL YAĞLARLA YÜZ BAKIMI

Sıcak yaz günlerinde cildimiz daha çok neme ihtiyaç duyar.Ama sanmayın ki sonbaharda veya kışın cildimiz neme ihtiyaç duymaz.Soğuk havalarda da cildimiz kurur hatta zaman zaman pul pul dökülür.

Sizlere 5 saf tohum yağının mucizevi karışımını içeren bir üründen bahsetmek istiyorum.

AVON NUTRAEFFECTS YÜZ İÇİN HAFİF DOKULU YAĞ
İçeriğinde;
Babassu tohum yağı:Kolajen üretimini artırır.
Çarkıfelek Çiçeği Tohum Yağı:Cildi sıkılaştırır.
Marula Tohum Yağı:Cildi rahatlatır ve sakinleştirir.
Yeşil Kahve Tohum Yağı:Nemlendirir.
Keten Tohum Yağı:Cildi güçlendirir.

Yüz Bakım Yağı;cildi nemlendirirken besliyor ve ışıltı veriyor.

İlk olarak cildinizi temizledikten sonra 2-3 damla ürünü elinize alıp yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak uygulayın.Yapışkan his vermeyen yağ cilt tarafından hızla emilir.Cildi besler.Alerji testi yapılmıştır.


Tüm cilt tipleri için uygundur.Boya ve paraben içermediğinden herhangi bir yan etkisi yoktur.

Kampanya 11 kataloğunda indirimde.
Normal Satış Fiyatı 38 TL.iken denemeniz için özel fiyat 18.95 TL.

11.kampanya 14 Ekim'e kadar sürüyor.
Bilgi almak ve iletişime geçmek için bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Mail adresim:aydosluoz@gmail.com

18 Eylül 2016

SERUMLAR

Cildimizin günlük olarak bakımını ihmal etmememiz gerekiyor.Her zamanki gibi cildimizi düzenli olarak temizleyip nemlendiricimizi uyguluyoruz.

Peki ya serum kullanmamız gerekiyor mu veya neden serum kullanmamız gerekir?

Cildinizde sarkmalar oluştuysa,
Sıkılık kaybı yaşıyorsanız,
Cildinizin daha genç bir görünüme,yenilenmeye ihtiyacı varsa,
Cildinizde lekeler oluştuysa,
İleri derecede yaşlanma belirtileri yaşıyorsanız serum kullanmaya başlamanızda fayda var.

*Cildimizde sarkmalar oluştuğunu nasıl anlarız?Yüzümüzde hiç bir kozmetik ürünü yokken parmağımızı derimizi hafifçe bastırarak yukarı doğru çekiyoruz.Gergin bir görünüm değil yumuşak bir görünüm olduğunu görürsek sarkmalar oluşmaya başlamıştır demektir.

Serum Kullanırsanız;

Cilt Dokusunu ve Tonunu Düzenlersiniz.
Çizgileri doldurmaya,gözeneklerin görünümünü hafifletmeye yardımcı olur.
Cilt anında daha sıkı bir görünüme kavuşur.
Cildin onarılmasına ve ileride oluşabilecek yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasını engellemeye yardımcı olur.

*Serumlar,normal nemlendiricinin ulaşamadığı en derin katmanlara iner ve cildi besler.
*Serumları seçerken cildimizin yapısını iyi bilmeli ve yaşımızı göz önünde bulundurmamız da fayda var.Cildin yenilenmeye mi ihtiyacı var,sarkmalar mı oluştu,ileri derecede kırışıklık problemi mi yaşıyoruz bunun gibi problemleri göz önünde bulundurarak bize en uygun cilt serumunu seçmeliyiz.Eğer bize uygun ürünü seçmede sorun yaşıyorsak hangi markanın cilt serumunu satın alacak isek satış temsilcisine danışmamız da fayda var.

*Tabi serumlarda da yaş sınırı vardır.Hangi markanın serumunu alıyorsanız yaş grubunuza uygun olmasına dikkat etmenizde fayda var.Her yaş grubunun ihtiyacı farklıdır.30 yaş grubundaysanız 40  yaş ve üzerindeki serumları tercih etmemelisiniz.

*Serumlar gece uygulanır.Her akşam temizlenmiş yüz ve boyun bölgenize dairesel hareketlerle uygulayın.Ardından gece bakım kremini uygulamayı unutmayın.

Cildinizin ihtiyacını belirleyin-Uygun ürünü seçin-Cildinizi koruyun.

MAKYAJ TEMİZLİĞİ

Makyaj temizliği cildimizin hava alması açısından önemli.Makyaj temizliği cilt bakımı için de oldukça önemli yer kaplıyor.
Makyajımızı temizlemediğimiz cildimizin çabuk bozulmasına,cildimizin yaşlanmasına neden olduğunu unutmamamız gerek.

Peki makyajımızı temizlerken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Makyaj tende ve gözde ayrı ürünlerle temizlenir.Yüz temizleyicilerle göz makyajınızı temizlemeye kalkarsanız gözünüz yanar,kızarır ve şişer.
  • Eğer cildiniz kuru ise temizleme sütü sizin için daha uygun.
  • Cildiniz kuru değilse jel temizleyiciler ve sabun kullanabilirsiniz.
  • Bunlarla makyajı yıkadıktan sonra bir tonikle makyajdan kalanları temizleyebilir ve cildinizi canlandırabilirsiniz.
  • Göz makyajı için özel temizleyiciler bulunmaktadır.Çift fazlı ürünleri tercih edebilirsiniz.


DOĞAL MAKYAJ TEMİZLEME ÖNERİLERİ:

GÜL SUYU VE BADEM YAĞI:2 yemek kaşığı gül suyu ile badem yağını karıştırın ve makyajınızı temizleyin.
BEBE YAĞI:Far,göz kalemi gibi temizliği zor olan makyaj ürünlerinde kullanabilirsiniz.
ZEYTİNYAĞI:Eğer kuru bir cilde sahipseniz birkaç damla zeytinyağı ile cildinizdeki makyajı temizleyebilirsiniz.Göz makyajınızı da zeytinyağı ile temizleyebilirsiniz.
PAPATYA VE ZEYTİNYAĞI:Papatyayı kaynatıp soğumaya bırakın.Bir parça pamuğu papatya suyuna batırın ve birkaç damla zeytinyağı ekleyin.Hassas bölgeye bakım yapar.Gözaltındaki şişliklerin ve torbaların azalmasına yardımcı olur.
BADEM YAĞI:Hassas ciltler için uygundur.Nemlendirme özelliği de vardır.Kirpiklerinizi güçlendirmek ve uzatmak için hintyağı ile karıştırıp uygulayabilirsiniz.
KANOLA YAĞI:Zeytinyağı ile karıştırın ve böylelikle her çeşit makyajı rahatlıkla çıkartabilirsiniz.İşiniz bittiğinde durulamayı unutmayın.
JOJOBA YAĞI:Cildin pürüzsüz olması için ideal.1 yemek kaşığı jojoba yağı ile 2 yemek kaşığı su ile karıştırın.1 parça pamuk ile dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın.

Unutmayın cildinizi makyajdan arındırmaz iseniz;beraberinde birtakım problemleri beraberinde getirir.Cildinizin daha fazla yağlanmasına bu da yüzde sivilce oluşmasına neden olur.Eğer hassas cilde sahip iseniz arpacık oluşabilir.Gözlerinizde maskara kalırsa kirpiklerinizin dökülmesine sebep olur.Göz çevresini temizlemezseniz göz çevresinin de çabuk kırışmasına sebep olur.

17 Eylül 2016

MESLEK FABRİKASI

Merhabalar;

Sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bir uygulamadan bahsetmek istiyorum.İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğünün Düzenlediği Meslek Edindirme Eğitimleri Bulunmakta.

Ekonominin kalkınması,nitelikli iş gücünün artması,rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasına yönelik eğitimler düzenlenmektedir.Bu eğitimler ücretsiz olarak verilmekte.

Seçilen branşlara göre uygulamalı çalışmalar yapılmakta.Eğitimler mesleki ve beceriyi geliştirmeye yönelik ücretsiz olarak verilmektedir.

Yıl içinde ve yıl sonunda yapılan sınavlarda başarılı olunduğu taktirde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmekte.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Eğitimleri;Ege Üniversitesi,Dokuz Eylül Üniversitesi,Makine Mühendisleri Odası,Ziraat Mühendisleri Odası,İşkur,Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Liseleri İşbirliği ile açılıyor.

Kişisel Gelişim Eğitimleri;İşaret Dili,Diksiyon,İş-Sosyal Hayatta İletişim,Mülakat Teknikleri
Yabancı Dil-İngilizce A1-A2
Turizm Kursları;Ön Büro,Kat Hizmetleri,Servis Elemanı,Ev Pansiyonculuğu
Sağlık Hizmetleri;Hasta Kabul İşlemleri,İlk Yardım,Yaşlı Bakım Refakatçisi
Grafik Tasarım Kursları
Giyim Üretim Teknolojisi;Artistik Çizim Üst Giysileri,Çeyiz Ürünleri Hazırlama,Şapka Dikimi,Giysi Kalıp Hazırlama
Gösteri Sanatları;Uygulamalı Tiyatro,Sahne Makyajı
Yiyecek İçecek Hizmetleri;Pastacılık,Aşçılık,Yaş Pasta Yapımı,Turşu Yapımı,Reçel Yapımı
İnşaat Alanında;Boyacı,Sıvacı,Elektrik,Tesisat ve Pano Montör'ü,Alçı Plaka Asma Tavan,Alçı Plaka Bölme Duvar
Mesleki Teknik Kurslar;Dokuma,Hidrolik,Marangoz,İş Güvenliği İşçi Sağlığı Gibi Kurslar açılacak

Ben kozmetik ürünleri ile ilgilendiğimden cilt bakımı-makyaj ile ilgili eğitime ön kaydımı yaptırdım.

Kayıt için:Nüfus Fotokopisi,Öğrenim Belgesi gerekmekte.

Daha detaylı bilgi için:
www.ibbmeslekfabrikasi.com adresinden ve 232 293 45 45 no'lu telefondan ulaşabilirsiniz.

FAYDALI OLMASI DİLEĞİYLE...

16 Eylül 2016

AVON LIFE PARFÜM SERİSİ

Sizlere Avon'un yeni satışa sunulmaya başlanan bir parfümünden bahsetmek istiyorum.

Paris'in ilk Japon modacısı olan Kenzo Takada ile Avon'un işbirliği sonucunda AVON LIFE Bayan ve Erkek parfümleri  Avon Kampanya 11 kataloğu ile satışa sunuluyor.

Gün boyu kalıcı,cezbedici,canlandırıcı parfüm serisi ile karşımızda.



AVON LIFE EDT/ERKEK:Karabiber,menekşe yaprakları,sedir ağacının canlı-ferahlatıcı etkisi gün boyu sizlerle

AVON LIFE EDP/KADIN:Nilüfer,menekşe ve süsen çiçeğinin hoş birleşimi gün boyu sizlerle.

Ayrıca Kampanya 11 kataloğunda satışa çıkacak olan bu yeni parfümümüzü alana yanında Avon Life Koleksiyonunun diğer ürünleri ekstra indirimli olarak satışa sunulacak.



Avon Life Koleksiyonunda Avon Life Bayan Saati(24.95 TL.),
Avon Life Erkek Saati(22.95 TL.)
Avon Life Şal(7.95 TL.)
Avon Life Erkek Cüzdanı(12.95 TL.),Avon Life Parfümlü Vücut Spreyi-Vücut Losyonu(5.50 TL.),
Avon Life Sprey Deodorant-Saç ve Vücut Şampuanı(Erkekler için-5.50 TL.) yer almaktadır.

Ben avon temsilcisi olarak kampanya 10 da örnek ürün olarak bu parfümleri yakından görme imkanım oldu.Ben gerçekten yeni satışa sunulacak olan avon life bayan ve erkek parfümünü gerçekten çok beğendim.Sizlerinde beğeneceğinizi düşünüyorum.

Kampanyamız 16 Eylül ile 14 Ekim arasında indirimde olacak.
Fırsatlardan yararlanmak ve bilgi almak için bana blogumdan veya mail adresimden  ulaşabilirsiniz.

İletişim için mail adresim:aydosluoz@gmail.com

14 Eylül 2016

CİLT BAKIMIYLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİMİZ

Güzellik;güzel ve sağlıklı bir cilt görünümü ile başlar.Cildimiz vücudumuzun en önemli organlarından biridir.Cilt görünümünü düzgünleştirmek ve daha sağlıklı görünen bir hale getirmek için doğru bir cilt bakımı gereklidir.Bunun için öncelikle cilt tipinizi belirlemek,cildinizin ihtiyacınızı belirlemeniz ve cildinize uygun ürünler kullanmanız önemlidir.Her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır ve her cildin ihtiyacına göre farklı ürün kullanımı gerekir.

Kozmetik ürünler alırken içerisindeki maddeleri çoğu zaman merak ederiz.İçerisinde hangi katkı maddeleri var,boya,paraben gibi bileşenler var mı diye hep merak ederiz.

İLK OLARAK PARABEN NEDİR?
Kozmetik ürünlerde sık kullanılan,alerji potansiyeli düşük koruyucu bileşendir.Ürünün güvenle kullanılmasını sağlamak ve bozulmasını kontrol altında tutabilmek için "koruyucu" denen bileşenler eklenmektedir.Ürünlerin raf ömrünün uzun olmasını sağlar. Bilim adamları parabenlerin güvenliği konusunda birçok çalışma yapmaktadır.Siz yine de kozmetik ürünü alırken paraben içermeyen ürünleri tercih etmeye çalışın.Kozmetik ürünlerinde,cilt bakım ürünlerinde bulunabiliyor.Seçtiğimiz ürünlerin üzerinde "PARABEN FREE"veya "NO PARABENS" yazmasına dikkat etmemiz gerek.

SERBEST RADİKALLER NEDİR?
Serbest radikaller kararsız ve bozuk yapıda moleküllerdir.Vücutta hücreleri parçalayıp,büyük değişikliklere sebep olabilirler ve bozulma reaksiyonlar oluşturabilirler.Vücudun doğal sürecinde meydana gelebildiği gibi,kirliliğe,güneş ışınlarına,sigara dumanına maruz kalma gibi durumlarda da vücutta oluşur,cildin yaşlanmasına,canlılığını kaybetmesine neden olurlar.

HASSAS CİLT NEDİR?



Cildin dış yüzeyi epidermisin en üst tabakasının ince olduğunu ve cildin alt tabakalarında bulunan kılcal damarların belirgin olduğu cilt tipidir.Tercihen boya ve paraben içermeyen ürünler kullanması gereken cilt tipidir.

BİR ÜRÜN İÇİN "ALERJİ TESTİ YAPILMIŞ"OLMASI NE İFADE EDER
Alerji testinden geçen bir ürünün alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.Fakat hiç kimsede alerji yapmaz demek değildir.Çünkü bu testler belirli kişiler üzerinde yapılmaktadır.Herhangi biri için alerjik reaksiyona neden olabilir ama bu ürünün güvensiz olduğu anlamına gelmez.

AKTİF TOHUM KOMPLEKSİ NEDİR,NASIL ETKİ EDER?
Aktif Tohum Özleri,Antioksidanlar ve Vitaminler içerir.Cildin nem bariyerini güçlendirir,antioksidan koruma sağlar,cildi besler.

CİLDİM ZATEN YAĞLI,NEMLENDİRİCİ KULLANMASAM DA OLUR
Cildinizi yıkadıktan sonra kurur ve nemlendirmez iseniz veya nemlendirici sürmek için beklerseniz cildiniz normalden daha fazla yağ salgılar ve bu da daha fazla gözenek,siyah nokta ve sivilce oluşmasına neden olur.

CİLDİM YAĞLI,KIRIŞIKLIK YOK AMA SIKILIK KAYBI VAR.HANGİ ÜRÜNÜ KULLANMALIYIM?
Yağlı ciltlerde ince çizgi ve kırışıklıklar daha az görülürken yağlı ciltlerde en çok görülen problem sıkılık kaybıdır.Gözenekler ciltte sarkmalara neden olur ve çok zor mücadele edilir.Cilde yukarı hareketlerle masaj yapılmalı ve cildin sıkılığını destekleyecek içeriklerin bulunduğu ürünler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

ÇOK SU İÇMEK CİLDİN NEMSİZLİĞİNİ GİDERİR Mİ?
Sağlıklı bir cilt görünümü için bol su içmek gereklidir.Fakat cilt bakımı yapılmayan bir ciltte ne kadar su içersek içelim nemsizliği gideremeyiz.En az 8 bardak suyu yavaş yavaş,güne yayarak içmeliyiz.

SABAH VE AKŞAM TEK BİR KREM KULLANMAK YETERLİ MİDİR?
Gece ve gündüz kremlerinin cilt üzerindeki etkileri farklıdır.Gündüz kremleri güneş ışınlarına karşı cildi koruma özelliği vardır.Gün boyunca çevresel dış etkenlerin cilde yapabileceği olumsuz etkilere karşı korur.Gece kremleri ise hücre yenilenmesini desteklemek için enerji verir,uyurken cilt üzerinde çalışır ve nem dengesini sabaha kadar korur.

CİLDİ SADECE AKŞAMLARI TEMİZLEMEK YETERLİ MİDİR?
Her sabah gece boyunca oluşan sebum ve birikimleri ciltten arındırmak,gündüz kreminin etkisini artırmak için,akşamları ise hem makyajı hem de gün boyunca cilt üzerinde biriken kir ve tozları temizlemek için cilde uygun bir temizleyici kullanmamız gerekmektedir.


SAĞLIKLI,BAKIMLI,CİLT SİZİN ELİNİZDE.CİLT TİPİNİ TANI-DOĞRU BAKIMI UYGULA-CİLDİNİ KORU.İŞTE BU KADAR KOLAY...

12 Eylül 2016

KURBAN BAYRAMI

Bayramlar bizim vazgeçilmezimiz; büyüklerimiz,dostlarımız,arkadaşlarımız,tüm sevdiklerimiz ile bir araya gelip hoş sohbetler yaptığımız,birlikte en güzel anlarımızı paylaştığımız,bizleri bir arada tutan,birlik,beraberlik içinde olduğumuz,bizleri birbirimize daha çok bağlayan zamanlarımız.

Sevdiklerimiz ile birlikte geçirdiğimiz anlar ne kadar değerli,ne kadar kıymetli.Hiç bir şey bu anıların yerini dolduramaz.Geriye dönüp baktığımızda bir çok anımızı sevgi ile hatırlıyoruz.Yeri geliyor resimler ile bu anıları ölümsüzleştiriyoruz.

Yaşadığımız bu anların kıymetini bilmeli.Bayramlar tüm sevdiklerimizle sevgi ile kucaklaştığımız zamanlarımız.Aramızdaki bu bağın daha da kuvvetlendiği anlarımız.



En güzel bayramların,en güzel anların sadece bugün değil her gün size güzel bir anı olsun.Bayramlar;sevgi ve saygının perçinleştiği,yüreklerin bir olduğu günlerdir.Gökler rahmet bereketiyle yeryüzüne yağmurlar boşaltacak.Hepimiz bayram coşkusuyla bir araya geleceğiz.Eski bayramların unutulmadığı,mutluluğunuzun kat kat artsın,sofranız tatlı,yuvanız bereketli olsun.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.SAĞLIKLI,NİCE MUTLU BAYRAMLARA...

11 Eylül 2016

MAKYAJ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Makyaj biz bayanların vazgeçilmezi,olmazsa olmazı diyebiliriz.Günlük hayatta en azından bir ruj bir göz kalemi veya maskara sürmeden dışarı çıkmıyoruz.Özel günler;davetler,düğünler,doğum günleri...

Basit gibi gözükse de makyaj yaparken nelere dikkat etmeliyiz,nasıl bir sıralama uygulamalıyız?Fondöten,kapatıcı,pudra gibi makyaj ürünlerini nasıl bir sıralama da uygulamalıyız.Peki bu ürünleri doğru uyguluyor muyuz?

Öncelikle YÜZÜMÜZÜ TANIMALIYIZ
Biliyoruz ki hepimizin yüz yapısı farklı.Oval,yuvarlak,kare ve kalp şeklinde.Yüzümüz OVAL ise günlük fondöteni uygulayıp alnımızın ortasına ve çenemize aydınlatıcı uygulayarak yüz hatlarımızı ortaya çıkarmamız gerek.Allık'ı elmacık kemiklerimizin üzerine,yukarı doğru uygulamamız gerek.Eğer yüzümüz YUVARLAK ise günlük fondötenimizi tüm yüzünüze uygulayıp teninizin 1 ton koyu renginde fondöteni şakaklarımıza,elmacık kemiklerimize ve yan çene kemiklerimize uygulayalım.Alnımızın ortasına ve çenemize aydınlatıcı uyguladıktan sonra allık'ı elmacık kemiklerimizin altından şakaklara doğru uygulayalım.KARE bir yüze sahipsek çene kemiklerimizin ve alnımızın yanlarına koyu bir renk fondöten uygulayalım.Alnımızın ortasına ve çenemizin uçlarına aydınlatıcı uygulayıp kulaklara doğru yedirmemiz gerek.Yanaklarımızın ortasına yoğun bir şekilde allık uygulayalım.KALP şeklinde bir yüz de ise elmacık kemiklerimizin altına ve burnumuzun yanları boyunca normalde kullandığımızın 1 veya 2 ton koyuluğunda fondöteni uygulamamız gerek.Alnımızın merkezine ve elmacık kemiklerimizin üzerine allık uygulamamız gerek.
                                             
CİLT TİPİNİZE UYGUN DOĞRU ÜRÜNÜ BULUN
Cilt tipimiz normal,yağlı,kuru,hassas,karma olabilir.Cilt tipinizi bilmeniz fondöten,bb krem seçimi yaparken oldukça önemli.

MÜKEMMEL BİTİRİŞ İÇİN TÜM KUSURLARINIZI KAPATIN,CİLDİNİZE PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRIN VE CİLDİNİZİ AYDINLATIN.KAPATICI-PUDRA-ALLIK
Ufak kusurlar için cilt renginize göre açık veya orta koyulukta kapatıcı uygulayın.Sıkılaştırılmış pudra mat bir etki ile fondöteni cildinize sabitler.Yine cilt renginize göre seçtiğiniz allık elmacık kemiklerinizi aydınlatarak belirler. 

GÖZLERİNİZİ TANIYIN
Gözlerinizin yapısı oldukça önemli.Gözlerimiz küçük,birbirine yakın,birbirine uzak,yuvarlak gözler olabilir.Eğer KÜÇÜK GÖZ YAPISINA sahipsek önce gözlerimiz açıkken göz farımızı uygulayalım.Sonra gözlerimizi kapatıp kalan boşlukları dolduralım.Göz pınarlarımıza açık,göz kapaklarımızın dış tarafına daha koyu bir renk uygulamaya özen göstermemiz gerekir.Göz Farı Fırçası ile uyguladığımız farın kenarlarını yumuşatalım.Göz kalemi için kirpik diplerine kalın yerine ince çizgiyi tercih etmemizde fayda var.BİRBİRİNE YAKIN GÖZ YAPISINDA İSE  göz farını uygularken göz pınarlarında açık,göz kapaklarının dışına gittikçe koyulaşan renklerde tercih etmeliyiz.Göz kalemi kullanırken çizginin kuyruğunu uzatın.BİRBİRİNE UZAK GÖZLERDE göz pınarlarına koyu,göz kapaklarının dışına doğru daha açık renklerde göz farı seçmeliyiz.Göz kalemini uygularken de gözümüzün bitiminde bitirin ve uzatmayın.YUVARLAK GÖZLERDE göz farını üst ve alt göz kapaklarınızın ortasına uygulayın.Göz kalemini kirpik diplerinin ortasından başlayarak dışına doğru,inceden kalına gidecek şekilde uygulamamız gerek.

GÖLGE OYUNLARIYLA BÜYÜLEYİN
Gözlerinizi zengin renklere ve yepyeni,büyüleyici görünümlere açın.Gündüz tazeliğinden gecenin görkemine taşıyacak yeni görünümler elde edeceğiniz ürünleri seçebilirsiniz.KALEM FAR ile metalik bir bitiriş yapmış olursunuz.KREMSİ GÖZ FARI ile uzun süre kalıcı bir görünüm elde edersiniz.İKİLİ GÖZ FARI ile bir tanesi ile vurgu,diğeri ile belirgin bir görünüm kazanırsınız.DÖRTLÜ GÖZ FARI ile gece ve gündüz makyajı üzerinde uygulama kolaylığı sağlarsınız.Çeşitli görünümler elde ederek bu görünümlerin keyfini çıkartırsınız.

ETKİLEYİCİ BİR İMAJ GÖZLERDEN BAŞLAR.DOĞRU GÖZ KALEMİ UYGULAMASIYLA ETKİLİ BAKIŞLAR KAZANIRSINIZ

Likit eyeliner ile 12 saate kadar kalıcılığı yakalarsınız.Kullanım kolaylığı için rahatlıkla uygulayabileceğiniz ince uçlu veya kalın uçlu eyeliner seçebilirsiniz.Eyeliner kullanmakta zorlanıyorsanız parlak görünüm veren açılıp kapanan göz kalemlerini de seçebilirsiniz.Açılıp kapanan göz kalemleri alt ve üst kirpik diplerine uygulanabilir.

Eğer kirpiklerinizi konuşturmayı bilirseniz kirpikleriniz çok şey anlatır.İstediğiniz kıvrımı,hacmi veren size en uygun maskarayı seçmeyi unutmayın.Bazı maskaralar 24 saate kadar kalıcıdır.Bazıları ile GÖZLERİNİZ DAHA BÜYÜK,KİRPİKLERİNİZ DAHA YOĞUN,DOLGUN VE KOYU GÖRÜNÜR.Bu yüzden doğru ürün seçimi önemli.

DUDAKLARINIZI TANIYIN
Eğer İNCE DUDAKLARA sahipseniz dudak kalemi ile dudak çevresine bir çizgi çekin.Dudak kalemi ile aynı renkte bir ruj uygulayın.Açık renk,ışıltılı ruj ve parlatıcılar kullanabilirsiniz.İNCE ALT DUDAK YAPINIZ VARSA dudak kalemi ile alt dudağınız ile üst dudağınızı eşitleyin.Alt dudağınıza açık ver parlak bir ruj,üst dudağınıza bir ton koyu renkte ruju uygulamanız yeterli olacak.İNCE ÜST DUDAKTA dudak kalemi ile alt ve üst dudağı eşitleyin.Üst dudağa açık ve parlak,alt dudağa ise biraz daha koyu renkte bir ruj uygulamanız yeterli.DOLGUN DUDAKLARA SAHİP İSENİZ ten renginizle uyumlu bir fondöten ile dudak çizginizi yumuşatın.Dudak çizginizin içine dudak kalemi ile bir çerçeve yapın ve dudaklarınızı daraltın.Koyu renkte mat rujları tercih edebilirsiniz.

EĞER RUJUNUZUN UZUN SÜRE KALICI OLMASINI İSTİYORSANIZ 8 SAATE KADAR KALICI GÖRÜNÜM VEREN RUJLAR KULLANABİLİRSİNİZ.HEM NEMLENDİRİCİ ÖZELLİĞİ OLAN HEM DE BAKIM YAPAN RUJLAR VAR.ONLARI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ.

9 Eylül 2016

GRATİS VE BAYRAM İNDİRİMİ

Merhabalar bayram yaklaşırken her zamanki gibi  GRATİS tüm kozmetik ürünlerinde %40 indirimi + %10 kart indirimi uygulamış.

Geçenlerde saç boyası,şampuan gibi ürünler indirimde iken gratisten almıştım.Tekrardan saç boyası,aseton,şampuan gibi ürünleri almayı düşünürken bu indirimlerin başlaması benim için çok iyi oldu.İndirimde iken her zaman kullandığım ürünleri alıp stoklamak çok iyi oluyor.Biliyorum ki benim gibi gratisten alışveriş yapmayı sevenler bu habere çok sevinecek.

Sleek(Ingiltereden ithal),Maybelline,Gosh,Essence,Max Factor,Pastel gibi kozmetik markalarında indirimleri var.

Tüm Cilt Bakım ürünlerinde de %50 indirim mevcut.Dudak Bakım,Maske ve Hediyeli Setler hariç.

Garnier,Nivea,Diadermine,Olay gibi markalar kullanıyorsanız bu indirimler tam size göre.

Duş Jeli,Ağız Bakım Ürünleri,Şampuan,Saç Kremi gibi ürünlerde de %40 indirim var.

Benri Pamuk Ürün Çeşitlerinde,Benri Aseton,İpek Pamuk Ürün Çeşitlerinde 3 AL 2 ÖDE KAMPANYASI

Benri markasını daha önce hiç kullanmamıştım fakat çevremde kullanan arkadaşlardan duymuştum.Hazır indirimde varken bu kampanyadan yararlanmak şart oldu.

Kampanya 6-11 EYLÜL arasında olup stoklarla sınırlı.
Bu fırsat kaçmaz...

7 Eylül 2016

AVON NUTRAEFFECTS BB KREM

Merhabalar;daha önceki yazılarımda sizlere BB Krem ve özelliklerinden bahsetmiştim.

Avon Nutraeffects BB Krem SPF 15 koruma faktörü,cennet çiçeği-chia-ayçiçeği tohumları içeriyor.
Normal fiyatı 32 TL.


Elimde 2 tane Avon Nutraeffects BB Krem-Light rengi var.Eğer BB Krem almayı düşünüyorsanız 2'sini 32 TL.den satıyorum

Eğer 2 tane Avon Nutraeffects BB Kremi alırsanız yanında yine Avon'un Imari Swarovski taşlı kolyesini hediye ediyorum.Kolyeyi beğeneceğinizi düşünüyorum.Özel günlerinizde de beğenerek kullanabileceğiniz bir ürün.


Kolyenin uzunluğu:45+9 cm.
Bu kolye satışa 35 liradan satışa sunulup indirime girmiş bir üründür.

İletişim için mail adresim:aydosluoz@gmail.com

4 Eylül 2016

AVON IDEAL FLAWLESS CC KREM

Bir önceki yazımda BB Krem ile CC Krem arasındaki farklardan bahsetmişken bugün sizlere Avon'un Ideal Flawless CC Kreminden bahsetmek istiyorum.




Tek bir mucizevi ürün birkaç özellik bir arada.

  • Güneş ışınlarının cilde verdiği zararı hepimizi biliyoruz. ve içeriğindeki SPF 50 koruma faktörü ile cildinizi zararlı güneş ışınlarından korursunuz.
  • Eğer cildiniz solgun,lekeli ise cildinizi yeniler ve canlandırır.
  • A,E VİTAMİNLERİ içerir.Tüm ciltlere uygundur.
  • Leke görünümünü azaltmak için MEYAN KÖKÜ ve C VİTAMİNLERİ ile zenginleştirilmiştir.
  • Renk düzenleyici pigmentler ve inci içeren formülüyle solgun görünüm,koyu renk halkalar ve kırmızı lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
  • Antioksidan etkili yeşil çay özü içerir.
  • 5 farklı renk seçeneği ile renk düzenleme ve eşit cilt tonu.
TEK ÜRÜN DÜZELTİR,KORUR VE MÜKEMMELLEŞTİRİR.

İyi görünmek,kendini iyi hissetmek herkesin hakkı.Bunun için günlük ayırabileceğiniz 10 dakikanız yok mu?

Avon'un şu anda geçerli olan kataloğunda indirimde.Normal satış fiyatı 36 TL.iken 19.50 TL.

İletişim için mail adresim:aydosluoz@gmail.com

3 Eylül 2016

CİLT BAKIMI İLE BB VE CC KREM

Biz bayanlar kozmetik ürünlerini çok seviyoruz.Her yeni çıkan ürünü merak ediyoruz ve hemen denemek istiyoruz.Ama bu ürünleri almadan önce bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor.

Peki bu dikkat etmemiz gereken şeyler nedir?
  • En önemlisi cilt tipimizi bilmeliyiz.Cildimizi iyi tanımalıyız.Vücut kremi veya yüz kremi alacağımız zaman cilt tipimize göre almamız gerek.Yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.
  • Cilt tipleri 6'ya ayrılır.Normal,Kuru,Olgun,Hassas,Karma ve Yağlı Cilt.Hatta Kuru ve Karma Cilt Tipi kendi içerisinde de 2'ye ayrılır.Yaşlı Kuru Cilt-Genç Kuru Cilt ile Yağlıya Dönük ve Kuruya Dönük Karma Cilt diye.
  • Krem seçiminde yaş faktörü de çok önemli.Bakım kremleri yaşlara göre farklılık gösteriyor.Eğer 35 yaşında iseniz yaşınıza uygun cilt bakım kremini uygulamalısınız.Nasılsa 40 yaşıma bir şey kalmadı diye 40 yaş için olan ürünleri seçmemelisiniz.
  • Parfüm seçerken de kendi tenimize uygun bir koku seçmeliyiz.Başkasına yakışan bir parfüm ne kadar iyi,kaliteli bir parfüm olsa da bu ürün biz de iyi durmayabilir.
  • Mümkünse parfüm,ruj,fondöten numunelerini deneyerek ürün seçmeliyiz.Ürünün sizde duruşu oldukça önemli.
  • Hatta cildinizde sarkmalar oluşmaya başladı mı dikkat etmenizde fayda var.Bunu anlamak için ise iki parmağınızla çekip bıraktığınızda hemen geriliyorsa sarkma başlamamıştır.Eğer yumuşak olduğunu görürseniz sarkma başlamıştır.Bunun için sıkılaştırıcı,toparlayıcı ürünler kullanma zamanı gelmiş demektir.
Şimdi BB ve CC Kremlerden bahsetmek gerekirse,bu ürünler birkaç özelliği bir arada taşıyan ürünlerdir.
BB Krem Beauty Balm,CC Krem Colour Collection demektir.
CC Krem;renk düzenleyici/renk eşitleyici demek.

BB Krem ile CC Krem'in Ortak Özelliği:
Nemlendirme özelliği bulunur.Güneş koruma faktörü içerir.Renklendirme özelliği bulunmaktadır.Fondöten yerine kullanabilirsiniz.Cilt tonunu düzenliyor.Kapatıcı özelliği vardır.

BB veya CC Krem alırken cilt tipiniz yine çok önemli.Eğer cildiniz yağlı veya karma ise satın aldığınız markanın mat görünüm veren bb kremini tercih etmelisiniz.

BB KREM İLE CC KREM ARASINDAKİ FARK İSE:
  • CC Kremler BB Kremlerin daha geliştirilmiş hali.CC Kremlerin renk eşitleyici özelliği olduğundan cildinizde lekeler varsa hem lekelerden kurtuluyorsunuz hem de cildinizi ağırlaştırmıyor.
  • BB Kremler CC Kremlere göre cildi daha fazla nemlendirir.
  • BB Kremlerin CC Kremlere göre kapatıcılık özelliği daha fazladır.
  • CC Kremler BB Kremlere göre daha ince yapıdadır.
  • CC Kremler cilt tonunu eşitlemede ve cildi aydınlatma daha başarılı.
  • CC Kremler BB Kremlere göre cildi sıkılaştırma ve yaşlanma karşıtı olmasıyla ön planda.
  • CC Kremler daha yüksek koruma faktörü içerdiğinden cildinizi UVA ve UVB ışınlarından korur.
  • Tenimize uygun renk seçmeliyiz.Her markanın renk tonları farklı olmaktadır.Numune,tester kullanma imkanınız varsa onları deneyin eğer yoksa renk kataloğundan seçim yapabilir veya satış danışmanına sorabilirsiniz.Açık tenliler light,ivory gibi seçenekler varsa onları seçebilir esmer,buğday tenliler medium,medium beige gibi seçenekleri seçebilirsiniz.