25 Ekim 2016

NAR VE NAR'IN FAYDALARI

Kanserden tansiyona kadar birçok hastalığa iyi gelen nar'ın faydalarını biliyor musunuz?Peki nar'ı tüketirken faydalarını bilerek mi tüketiyoruz?Yoksa sevdiğimiz bir meyve olduğu için mi tüketiyoruz.Neredeyse bir antibiyotik görevi görüyor.İçeriğinden dolayı kolesterol ve şekeri dengelerken kalp sağlığını da koruyor.Kanser hücrelerinin gelişmesini engelliyor.

                                                            İŞTE NAR'IN FAYDALARI:

C Vitamini ve Potasyum açısından zengindir.
Mide bulantısına ve Sabah stresine iyi gelir.
Zengin bir antioksidandır.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
Diş ve diş eti hastalıklarını engeller.
Dizanteri ve ishali önler.
Bağırsak kurtlarının oluşmasını önler.
Anti agingdir.
Felç riskinden korur.
Ateşi düşürür.
Kanseri önler.
Ses kaybının oluşmasını önler.
Mide ve karın ağrısına iyi gelir.
İştah sorununuz varsa iştahsızlığa iyi gelir.
Yorgunluğa birebirdir.
Vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.

C Vitamini olarak zengin olan NAR gribal enfeksiyonlara karşıda koruyucu özelliği vardır.Nar veya Nar Suyu tükettiğimizde vücudumuzun direncini artırmış oluyoruz.Taze olarak tüketmekte fayda var.A ve E vitamini içerdiğinden vücutta oluşabilecek kanser hücrelerini yok etmiş oluyor.

Yaz mevsiminin bitmesiyle gribal enfeksiyonlara yakalanma oranı arttı.Gribal enfeksiyonlarla baş etmek için en doğal çözümlerden biri.Nar suyu hazırlarken isterseniz elma,havuç suyu ile zenginleştirerek de tüketebilirsiniz.

Her şeyin başı sağlık.Sağlıklı günler geçirmemiz dileğiyle...