21 Haziran 2016

CİLT LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Cilt lekeleriyle çoğu zaman karşı karşıya kalıyoruz.Bunların bir kısmı doğuştan olabildiği gibi sonradan güneş lekesi,su lekesi gibi nedenlerden de kaynaklanabiliyor.Peki bunlar için ne yapmalıyız?

ALOE VERA yaprağındaki jel,lekeleri iyileştiren ve cildi yenileyen hücreler üreten bir polisakkarit deposudur.Tek yapmanız gereken yapraktan bir parça koparıp üstündeki jeli lekeli bölgeye sürmek ve kuruduktan sonra durulamak.

SALATALIK cildi iyileştirmeye birçok faydası bulunur.Kanamayı durdurucu,damarları büzücü etkisiyle lekeleri ve yaraları temizleyebilir.C vitamini içerdiğinden enfeksiyonların giderilmesinde yardımcı olur.Cildin dokusunu güzelleştirir.Lekeleri gidermek için yapmanız gereken kabuklarını soyup blender'dan geçirip yüzünüze sürmek.

Yüzümüzde fazla sivilce çıkmasının sebebi ciltte biriken fazla yağdır.Bunun için cildinize uygun losyon kullanarak yüzünüzdeki sivilcelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ mikroplara karşı güçlü bir dezenfektandır.Uygulamak için 110 gram suyun içine 4-40 gram üzüm çekirdeği özü damlatıp lekeli yere sürebilirsiniz.

HAVUÇ yüzünüzdeki lekere ezilmiş veya suyu sıkılmış havuç sürdüğünüzde hemen temizleyecektir.Tüm vücudunuzu arındırmak için bir bardağın  yarısına havuç suyu,1/3'üne su,geri kalanına pancar suyu eklediğinizde  bu karışım karaciğer fonksiyonlarınızı harekete geçirecektir.

LİMON SUYU yüzündeki fazla yağın giderilmesine,bakterilerin öldürülmesine ve siyah noktaların giderilmesinde etkilidir.Taze sıkılmış limon suyunu bal ve zerdeçal ile karıştırdığınızda yüzünüzü temizleme de kullanabilirsiniz.Limon suyuna bir miktar su da ilave ederek miktarı çoğaltabilirsiniz.

Ve Güneş Koruma Faktörü içeren ürünler kullanmanız.Denize gitmesenizde kendinizi güneşten korumamız gerekir.Güneş'in özellikle yazın yakıcı etkisinden kurtulmak için güneş koruma faktörü içeren ürünler kullanmaya çalışın.Güneşin özellikle D VİTAMİNİ ETKİSİ var.Lekelerin dışında güneşin zararlı etkilerinden kurtulmamız için güneş koruma faktörü içeren ürünler kullanmamız gerekiyor.Kıyafetimize bulaşmayan güneş ürünleri mevcut.Bu ürünleri tercih edebilirsiniz.Öncelikle cilt tipi testi yaparak cildimize uygun güneş koruma faktörü içeren ürünleri de kullanabilirsiniz

İYİ HAFTALAR...

10 Haziran 2016

GÖZ ÇEVRESİ KREMİ

Göz çevresi bakımı,göz altı morlukları ve torbalarından bahsettikten sonra sizlere göz çevresi bakım kremi önermek istiyorum.Belki aranızda Anew'in bu göz çevresi bakım kremini kullananlarınız vardır.

ANEW CLINICAL İKİLİ GÖZ ÇEVRESİ BAKIM SİSTEMİ
Belki göz çevresi kremi araştırıyorsunuz veya daha önce kullandığınız ürünlerden memnun kalmadınız.Eğer öyleyse anew göz çevresi bakım kremi tam size göre.
  • Tüm yaşlarda kullanımı uygundur.
  • Göz çevresinin daha sıkı ve genç görünmesini sağlar.
  • Tüm göz çevresine hatta kaş üstü bölgesine bile gözle görülür bir şekilde toparlanma sağlar.
  • Jel kısmı cilt sıkılaştırıcılarla formüle edilmiştir.
  • Cildi sıkılaştırmaya,belirginleştirmeye,toparlamaya ve şekillendirmeye yardım eder.
  • 12 saate kadar gözle görülür bir şekilde toparlanmış bir görünüm sağlar.
  • Göz altı kremi,göz altı torbalarına ve koyu renk halkalarla mücadele eder.
  • Göz üstü jelini;göz kapaklarına,kaş kemiğinize,kaş üstüne uygulayın,göz altına ise göz altı kremini nazikçe masaj yaparak günde iki kez uygulayın.

8 Haziran 2016

GÖZ ALTI MORLUKLARI VE TORBALARI

Göz altı morlukları ve torbaları herkeste rastlanan bir durum.Göz altı morlukları yorgunluk, hastalık, stres,duygusal sorunların bir sonucudur.Göz altı torbaları ise hormonal değişiklikler veya sıvı birikimiyle oluşur.Aşırı kafein tüketimi de göz altı torbalarının oluşmasında oldukça etkilidir.Yüzümüzde yorgun bir ifade oluşmasına sebep olur.

Peki bu göz altı morlukları ve torbalarından kurtulmak için evde uygulayabileceğimiz doğal çözümler neler?Şimdi onları sıralayalım.

  • PAPATYA:Kan dolaşımının düzelmesine oldukça etkilidir.İltihap önleyici ve gevşetici özelliği var.Bu yüzden su birikmesini engeller.2 adet papatya çayından bir dem hazırlayın.Çay soğuduktan sonra pamuk yardımıyla bu hazırladığımız çayı 15 dakikalığına gözümüzde bekletelim.
  • SALATALIK VE SÜT:Salatalık ve süt karışımı da kan dolaşımını canlandırmak ve göz altındaki morluk ve torbalar için detoks görevi görür.Hazırlanışı:Yarım bardak sütü 15 dakika buzdolabında soğutun.Bu süre sonunda 2 dilim salatalığı sütün içinde ıslatın ve gözlerinize uygulayın.
  • GÜL YAPRAĞI:8-9 adet gül yaprağı ile 4 çorba kaşığı badem yağını bir kavanoza yerleştirip karanlık bir köşede bir günlüğüne muhafaza edin.Yalnız güneş ışığı almaması gerekir.Bir gün sonra pamuk yardımıyla masaj yaparak gözlerinize uygulayın ve ne kadar rahatlattığını göreceksiniz.
  • POŞET ÇAY yaptığınızda poşet çayı buzdolabında saklamaya çalışın.Poşetler soğuduktan sonra 20 dakika  gözlerinizin üzerine yerleştirin.20 dakika sonra gözlerinizi su ile durulayın.
  • 1 yemek kaşığı HİNDİSTANCEVİZİ YAĞINI 1 yemek kaşığı BADEM YAĞI ile karıştırıp göz altına masaj yaparak uygulayın.20 dakika sonra ılık su ile durulayın.20 dakika bu karışımı uygularsanız göz altı morluklarının hızla yok olduğunu göreceksiniz.
Tabi bunların dışında düzenli uyku,fazla kafeinli içecekler tüketmemek,stresten uzak durmak,sigara tüketmemek gerekiyor.

6 Haziran 2016

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI

Gözlerimiz kalbimizin aynasıdır ve nasıl olduğumuzu mutlu muyuz,üzgün müyüz gözlerimiz ele verir. Hastalık,yorgunluk gibi belirtileri gözlerimiz hemen ele verir.

Gözlerimiz en hassas bölgemizdir.Göz çevremizdeki deri yüzün diğer bölgelerindeki deriden yaklaşık 7 kat daha incedir.Bu yüzden göz çevresine sürdüğümüz kremleri,maske ve diğer karışımları sürerken oldukça dikkatli olmamız gerekir.

Gözlerimiz en ince deriye sahip bölgeye sahip olduğundan kırışıkların en çok oluştuğu bölgedir. Yaş,mimikler,çevresel-genetik faktörler,az su tüketimi göz çevresinde ve cildimizde kırışıkların oluşmasında etkilidir.Kırışıklığa etki eden asıl neden ise kolajen eksikliğidir.Kolajen azalmasıyla kırışıkların belirgin olmasına ve gittikçe belirgin olmasına sebep olmaktadır.

Peki göz çevresi bakımı için neler yapmalıyız?
  • Göz çevresi temizliği çok önemli.Özellikle göz makyaj temizliği yaparken temizliğe daha çok dikkat etmeliyiz.Göz makyajınızı temizlemek için ürünü iyi seçmeli,alkol,yağ içeren ürün olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor.
  • Gün boyunca makyajdan dolayı cildimiz hava alamaz ve bu yüzden akşam yatmadan cildimizi ve göz çevremizi makyajdan,kirden arındırmamız gerekir.Cildimizi temizlemezsek cildimizin kırışmasına neden olmasına neden oluruz.
  • Temizlerken içten dışa doğru dairesel hareketlerle temizleme işlemini gerçekleştirmemiz gerekmektedir.
  • Leke ve kırışıklık karşıtı ürünler seçmemiz gerekmektedir.
  • Göz çevresi oldukça ince olduğundan çabuk tahriş olup kırışmaya yatkındır.Eğer evde hazırladığınız bakım kremleri varsa ve içeriğinde limon gibi ürünler içeriyorsa bu kremleri göz çevresine uygularsanız göz çevresine zarar vereceğinizden bu bölgede bu ürünleri uygulamamalısınız.
  • YUMURTA AKI;gevşek bir cildi gererken bir yandan da nemlendirici görevi görür.Aynı zamanda kırışıklıklarla mücadele etmek için bire birdir.Her sabah yumurta akını göz çevresine uyguladığınızda cildinizin sıkılaştığını ve kırışıkların yok olduğunu göreceksiniz.
  • AVOKADO;E Vitamini ve Yağ Asitleri içerdiğinden cildi nemlendirmek ve serbest radikallerle mücadele etmek için idealdir.Yarım Avokadoyu karıştırıp geceleyin 15 dakika uygulayıp 15 dakika sonra suyla durulayın.
  • SALATALIK;C Vitamini ve Kafeik Asit açısından oldukça zengindir.Gözlerinize birer dilim salatalık veya yarım salatalıktan macun oluşturup gözlerinize uygulayın.Gözlerinize 15 dakika uygulayın.Gözlerinizin daha sağlıklı ve canlı görüneceğini göreceksiniz.