28 Temmuz 2016

TER KOKUSU

Ter kokusu çoğumuzun korkulu rüyası.Bahar ayları ve sıcakların başlaması ile bu problemlerle daha çok karşılaşıyoruz.Ter kokusu derimizdeki bakterilerden kaynaklanır.Vücudumuzdaki ter bezleri devreye girer ve bu ter bezleri vücudumudaki zararlı maddelerin dışarı atmak için çalışır.

Ter kokusu yaratan bakterilerin beslendiği yağ ve proteinler bulunur.Bunların uzun süre vücutta bulunması istemediğimiz ter kokusuna neden olur.Terleyerek toksinleri vücudumuzdan atarız.

Her insan da bu ter kokusu değişiktir.Kimimizde ise bu koku oluşmaz.Terlemek vücudun aşırı ısınmasını önleyen bir soğutma mekanizmasıdır.Terlemek doğal bir olaydır sadece kişiden kişiye değişir.Terlemeye neden olan başlıca sebepler ise:
  • Sıcak hava
  • Spor hareketleri
  • Heyecan,stres,sinir ve endişe hali
  • Bazı hastalıklar
  • Terlemenin miktarı ve kokusu yediklerimizden özellikle baharatlı yiyecekler, içeceklerden(kahve,alkol),hormonlardan,kullanılan ilaçlardan(ağrı kesici vs.) kaynaklanmakta.
Eğer fazla terliyorsanız bunu doktorunuza danışmanızda fayda var.
Ayrıca unutmamamız gereken birşey mikroorganizmalar nemli yerleri severler.O yüzden koltuk altımızı,ayaklarımızı her zaman kurulamalıyız.

Bunun için ne yapmalıyız:
  • Hepimizin bildiği gibi kişisel temizlik çok önemli.
  • Ayaklarımız için ayakkabılarımızı dönüşümlü kullanmalı,ayağımızın hava almasını sağlayan ayakkabılar tercih etmeliyiz.
  • Keten,yün,ipek gibi cildinizin hava almasını sağlayan kıyafetler tercih etmeliyiz.
  • Sürekli baharatlı gıdalar tüketmekten kaçınmalıyız.
  • Ayaklarımızı,koltuk altımızı sürekli kurulamalıyız.Çünkü bakteriler nemli yerleri sever.
  • Ayak,ağız kokusu için karbonatta kullanabilirsiniz.

Koltuk altımız için ter kokusu için sprey deodorantları,rollon tercih etmeli,ayaklarımız için ise koku giderici sprey veya pudraları tercih edebilirsiniz.

Avon da ter kokusu için avon on duty koltuk altı roll-on ve deodorantı bulunmaktadır.Bayanlar ve erkekler için seçenekleri mevcut.Şu anda indirimde.


Ayrıca lavanta kokusunun rahatlatıcı özelliği de bulunmaktadır ve güzel bir kokusu vardır.Bu tercih etme nedenlerimizden biri olabilir.Ne dersiniz?

27 Temmuz 2016

KARBONAT

Hepimizin bildiği gibi karbonat;eskiden kullanılan tanımıyla soda; su ve bikarbonatın birleşimiyle oluşan alkali tuzdur.

Günlük hayatımızda mutfakta yiyeceklerde,genel temizlikte de kullanmaktayız.

Karbonat cilt dostudur.Sabahları ılık su ile içildiğinde birçok faydasını görürsünüz.

Karbonatlı suyun faydalarına gelince;

  • Zayıflama da etkisi olduğu gibi cildi güzelleştirmede de faydası bulunmaktadır.Tabi düzenli kullanım şart olduğunu unutmamalıyız.
  • Suyun alkali olmasını sağlayarak PH  değeri karbonat sayesinde artmaktadır.
  • Karbonatlı su güneş yanığı olan bölgelere sürüldüğünde acıyı azaltır.
  • Dişlerin beyazlamasını sağlar.
  • Ağız kokusuna iyi gelir.Gargara yaparak kullanmanızda fayda var.
  • Ayak kokularını önlemek için bir süre karbonatlı su da ayaklarınızı bekletebilirsiniz.
  • Eğer çatlayan veya kuruyan ayaklara sahipseniz sıcak suya karbonat ve sirke ilave edip en az 20 dakika bekletirseniz faydasını görmüş olursunuz.1/2 litre suya 1 yemek kaşığı karbonat
  • Peeling etkisi göstererek cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Cildinizin yumuşamasın da faydası olur.
  • Saçlarınız da kepek problemi yaşıyorsanız bu problemden kurtulmak için saçlarınızı düzenli olarak karbonatlı su ile durulamanız gerekir.Kepek problemi bitene kadar uygulayabilirsiniz.
  • Dezenfektan özelliği bulunmaktadır.
  • Mide rahatsızlığınız bulunuyorsa karbonatlı su mide probleminin azalmasına yardımcı olur.


NOT:Tansiyon ve kalp problemi olanların doktorlarına sormasında faydası var.
Düzenli kullanmalı,aşırı kullanımından kaçınmalı.Birkaç gün ara verdikten sonra tekrar kullanabilirsiniz.

Peeling ve arındırıcı vücut maskesi olarak kullanmak için:
3 ölçü karbonata 1 ölçü ılık su ilave edilmeli.Yoğun kıvamlı macun haline gelince yüzünüze masaj yaparak uygulayın.Birkaç dakika sonra durulayın.

Kaşıntı ve böcek ısırıkları için:
3 yemek kaşığı karbonata 1 yemek kaşığı su ilave edip kıvam haline getirip kaşıntı,kızarıklığın olduğu yere sürün.Düzenli olarak uyguladığında kaşıntıdan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Kepekli saçlar için:
1 bardak ılık suya 2 kaşık karbonat ekleyip topaklanma bitene kadar karıştırın.Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.2-3 dakika bekleyip durulayın.

8 Temmuz 2016

GÜNEŞLENİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Biz bayanlar güneşlenmeyi ne çok seviyoruz.Bunun için saatlerce güneşin altında kalabiliyoruz ve bazen hiç güneş kremi,güneş losyonu kullanmadığımız gibi bu ürünleri kullansak da düşük faktörlü olanları tercih edebiliyoruz.

Aslında böyle yaparak kendimize ne kadar kötülük yapmış oluyoruz.Güneş ışınları vücudumuz için gerekli olsa da böyle yaparak cildimizin çabuk yaşlanmasına neden oluyoruz.

Güneşin D vitamini etkisinden yararlanmak için en az 30 dakika güneşte kalmak yeterli.

Ten renginiz ne olursa olsun koruyucu faktörlü güneş ürünleri kullanmamız gerekir.Özellikle benim gibi açık tenli olanların yüksek koruma faktörlü güneş kremi veya güneş losyonu kullanması gerekiyor.

Güneşin en çok tehlikeli olduğu saatlerde 12 ile 16 saatleri arasında güneşlenmekten kaçınmamız gerekiyor.

Kola,havuç yağı gibi ürünleri güneşlenirken kullanmaktan kaçının çünkü bu ürünler cildinize daha çok zarar verir ve cildinizin daha çabuk yaşlanmasına neden olur.

4 ile 5 saatten fazla güneşlenmekten kaçının.

Fazla güneşte kalmak cildimizde "ben"lerin oluşmasına neden olur ve bunların çoğalması ileride sağlığımızı olumsuz etkileyebilir.

Esmer tenli iseniz en az 15 koruma faktörü içeren güneş kremini,açık tenli iseniz en az 30 koruma faktörlü ürünler kullanmalısınız.Ve güneşe çıkmadan 20 dakika önce bu ürünleri kullanmalısınız.Yüzdükten sonra ve belli sürelerle güneş kreminizi tekrar kullanmalısınız.Cildinizin iyice yaymalısınız ki bu ürünlerin faydasını görebilesiniz.

Güneşlendikten sonra da nemlendirici vücut losyonları kullanmalısınız.Güneşten dolayı cildiniz kuruduğundan daha çok neme ihtiyaç duyacaktır.

Güneş kızarıkları oluşursa güneş sonrası ferahlatan güneş losyonu,c vitamini içeren ferahlatıcı güneş sonrası spreyleri var.Bu ürünleri kullanmaya başlayın.Denize gitmeden bu ürünleri temin etmeye çalışın.C vitamini içeren ferahlatıcı ürünlerin faydasını oldukça göreceksiniz.

Avon da Aloe İçeren Ferahlatıcı Güneş Sonrası Losyonu(400 ml.) ve C Vitamini İçeren Ferahlatıcı Güneş Sonrası Spreyi(150 ml) mevcut.

Aloe İçeren Ferahlatıcı Güneş Sonrası Losyonu ile cildinizin hem ferahladığını hissedersiniz hem de nemlendirilmiş bir cilde kavuşursunuz.Güneş sonrası cildi nemlendirdiği gibi bronz görünümü korumaya yardımcı olur.

Aynı şekilde C Vitamini İçeren Ferahlatıcı Güneş Sonrası Spreyi ile de güneş ışınları ile kuruyan cildinizi günün sonunda rahatlamış ve cildinizin gerekli neme kavuştuğunu hissedeceksiniz.Ve bu ürün ile de cildinizin bronz görünümünü korumuş olacaksınız.

Kampanya 8 kataloğunda bu iki üründe indirimde:

Aloe İçeren ferahlatıcı Güneş Sonrası Losyonunun normal fiyatı 27.90 TL.iken bu kampanya da 13.95 TL.

C Vitamini İçeren Ferahlatıcı Güneş Sonrası Spreyinin  ise normal fiyatı 20 TL.iken bu kampanya da 9.95 TL.den satışa sunuldu.

Bu ürünler ile ilgili iletişime geçmek için mail adresim:oaydoslu@gmail.com

7 Temmuz 2016

PIRILTILI ÜRÜNLER

Pırıltılı,simli ürünler çoğu bayanın vazgeçilmezi.Özellikle özel günlerde bu ürünleri kullanırız.Artık çoğu kozmetik markasında pırıltılı,simli ürünler satılmaktadır.

Bunlardan bazıları pırıltılı rujlar,pırıltılı vücut kremleri,vücut pudraları,pırıltılı farlar,maskaralar,tırnak cilaları.

Artık günümüzde bu ürünler çok yaygın.Ama bu ürünleri kullanırken dikkat etmeliyiz.Abartılı olmadan doğal görünümlü olmasına dikkat etmeliyiz.

Pırıltılı ürünleri satan markalardan biri de AVON. Parlaklık veren rujları,belli parfümlerin pırıltılı vücut pudraları,cilde bronz bir ışıltı veren vücut kremleri,pırıltılı açılıp kapanan göz kalemleri,ışıltı veren fondöteni bulunmaktadır.

Pırıltılı vücut kremleri özellikle yazlık elbiseler giydiğimizde ve akşamları daha belirgin olur.Bazı pırıltılı vücut kremleri parfümlerin devamı niteliğinde olduğundan parfümünüzü tamamlayıcı niteliktedir ve parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlar.

Bazı güneş sonrası bronz vücut kremleri de pırıltı yayar.Altın sarısı renginde olanları vardır ve yazın bu ürünler bronzlaşan cildimize daha çok yakışır.

Güneşsiz bronzlaştırıcı ürünü satın alıp kullanmaya başladığınızda vücudunuza eşit yaymanız gerekir yoksa cildinizin bir tarafı açık diğer tarafı koyu olur.Bu da güzel bir görünüm yaratmaz.Ve ürünü kullanırken ellerinizin rengi de değişebilir.Ürünü kullandıktan sonra ellerinizi hemen yıkamanız gerekir.Bu tür ürünleri alırken buna dikkat etmeniz gerekir.

Avon da Açık Tonlu Ciltler İçin 7 Etkili Vücut Losyonu var.Özellikleri:

  1. Cildi nemlendirir ve SPF15 içeriği ile korur.
  2. Hoş kokulu ve ciltte yumuşak bir his bırakır.
  3. Cilde bronz bir ışıltı verir.
  4. Cilt tonunu eşitler.
  5. Cilde parlaklık kazandırır.
  6. Cilde sıkı bir his ve görünüm kazandırır.
  7. Cilt görünümünü düzgünleştirir.
Bu ürün kampanya 8 kataloğunda indirimde.200 ML. Normal fiyatı 21 TL iken İndirimli fiyatı 10,95 TL.
Kampanya 8 kataloğu 22 Temmuz'a kadar geçerlidir.

AVON ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK VE SİPARİŞ VERMEK İÇİN
MAIL ADRESİM: aydosluoz@gmail.com

DALGALI,BUKLELİ SAÇLAR

Dalgalı,bukleli saçlara bakmak normal düz saçlara bakmaktan daha zordur.Ama şöyle enteresan bir durum var.Nedense düz saçlara sahip olanlar kıvırcık saçlara sahip olmak ister;düz saçı olanlarda kıvırcık,bukleli saçları olsun ister.İnsanın doğası gereği olsa gerek genelde çoğu konuda böyle olsa gerek.Dalgalı,bukleli saçlar özel bir bakım ister.

Bakımı ne kadar zor olsa da çok güzel gözüküyor dalgalı saçlar.Saçlar kısayken daha kıvırcıkmış gibi gözükür.

Bunun için ne yapmalı:
  • Saçlara istediğiniz kesimi yaptırırken doğru kesim olması gerekir.Eğer model konusunda kararsız iseniz kuaförünüze danışabilirsiniz.Kuaförünüz size en iyi gidecek model konusunda  yardımcı olacaktır.
  • Dalgalı,bukleli saçların daha çok bakıma ihtiyacı vardır.Argan yağı içeren saç serumu,argan yağı içeren şampuan veya keratin içeren şampuan ve bakım ürünü kullanabilirsiniz.Argan yağı içeren serumu kullanırken az miktarda ürünü avucunuza alıp saçlarınıza eşit miktarda uygulamanız yeterli.Durulamaya gerek yoktur.
  • Saç tipiniz kuru veya yağlı ise ona uygun şampuan ile saçlarınızı yıkadıktan sonra saç tipine göre uygun bakım ürünü seçilmelidir.Saçlarınız çabuk yağlanıyor olabilir ve saç uçlarınız da kuru ise saç kreminizi ona göre seçmelisiniz.Saç kremi,saç maskesi gibi ürünleri kullanırken saç diplerine uygulamamanız gerekir.Çünkü saçlarınız kendini saç diplerinden yeniler.
  • Derinlemesine işleyen serum kullanabilirsiniz.
  • Saçı ağırlaştıran yağlı ürünlerden kaçının.
  • Hangi saç olursa olsun saçın yağlı gözükmesi güzel bir görüntü olmadığından dışarıdan da hoş gözükmez.
  • Kıvırcık saçlar kuru oldukları için genellikle cansız ve sönük görünür. Bu nedenle doğru hareket şampuan uygulamasından sonra yapılacak bir bakımdır.Arada jöle,köpük yardımı ile de istediğiniz şekli rahatlıkla verebilirsiniz.
  • Saçlarınızı sıkıca toplamayın ve sık sık fön çektirmeyin.Bu saçlarınızın yıpranmasına ve dökülmesine neden olur.
  • Saçlarınız mevsimsel ya da stresten dolayı dökülebilir.Sakın endişe etmeyin.Bunu çoğumuz yaşarız.Saçlarımız kendini yeniler.Siz sadece doğru ürünü kullanmaya çalışın.Şampuanlara çok para harcamanıza gerek yok.Yeterki doğru  ürün kullanın.
Argan yağı içeren şampuan,serum,saç kremi,maske AVON'da mevcut.Eğer denemediyseniz denemenizi öneririm.Gayet başarılı bir ürün.Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

AVON İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK VE ÜRÜN SİPARİŞ ETMEK İSTİYORSANIZ BENİM İLE İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ.16 YILDIR AVON SATIŞ TEMSİLCİYİM.ELİMDEN GELEN YARDIMI GÖSTERECEĞİMDEN EMİN OLABİLİRSİNİZ.