7 Aralık 2016

ÖDEM VE ŞİŞLİKLERDEN NASIL KURTULABİLİRİZ?

Ödem ve şişlikler zaman zaman karşılaştığımız problemlerden birisi.Ve bu durum hepimizin canını sıkmakta.Bu problem hayatımızı kısa süreliğine de olsa olumsuz etkilemekte.

Öncelikle ödem nasıl oluşur?Biraz ödem ve şişliklerin nasıl oluştuğundan bahsedelim.Ödem vücutta özellikle yumuşak dokuların olduğu bölgelerde damar iç sıvısının dışarı çıkması ile oluşur.Aşırı tuz tüketimi,hareketsizlik ,fazla sıvı tüketimi gibi durumlarda oluşabildiği gibi bazı rahatsızlıklara bağlıda oluşabilmektedir.

Sizlere çok basit diyebileceğimiz,belki de çoğumuzun bildiği faydası olacağını düşündüğüm bilgileri paylaşmak istiyorum.

Peki ödem ve şişliklerden nasıl kurtulabiliriz?


Az yağlı yoğurt tüketmek.Kendi yoğurdumuzu kendimiz yapmamız en güzeli

Sabahları yarım kase taze maydanoz tüketmek

Günlük en az 2 litre ve üzerinde su tüketmeli
Taze salatalık tüketmeliyiz.Hem salatalık tüketerek içerdiği su miktarı ile günlük su miktarını da karşılamış oluyoruz.Aynı zamanda salatalığın mideyi rahatlatma özelliği var.

Günde 1 bardak yeşil çay tüketmeli.Tabi aşırı tüketmemek kaydıyla.

Ananas veya ananas suyu.Meyve suyu alırken %100 olmasına dikkat etmeli.Her şeyin doğalında fayda var.

Taze nardan sıkılmış nar suyu.Fakat şeker hastası iseniz nar suyunu tüketme miktarını doktorunuza danışmanızda fayda var.

Muz içerdiği potasyum ile ödem atmaya yardımcı bir meyve.Enerji kaynağı,çok sayıda vitamin ve mineral bulunduran muz lif oranı bakımından da oldukça zengindir.Hastalık durumunda tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri de muz sayesinde karşılamış olursunuz.

Kafein,gazlı içecekler,tuz,sodyum gibi gıdaların tüketimini en aza indirmekte fayda var.Tansiyon,kilo gibi problemlerle mücadele etmek için de tuz gibi gıdaları tüketmemiz gerekiyor.Fazla kilo damarlar üzerinde ekstra basınç oluşturup dolaşımın yavaşlamasına ve vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına sebep olur.

Bunlara dikkat ettiğimizde eski sağlığımıza kavuştuğumuz gibi birçok hastalıktan kurtulmuş oluruz.
Meyve,yoğurt,yeterli su tüketimini alışkanlık haline getirirsek birçok hastalığın önüne geçmiş oluruz.Böylelikle ne hastalıklarla uğraşmış oluruz ne de ilaç tüketmek zorunda kalırız.İlaçların birçok yan etkisi varken kendimize olabildiğince dikkat ettiğimizde hastanelere gitmeye de ilaç kullanmaya da gerek kalmamış olur.

Sağlıklı,mutlu haftalar diliyorum.

2 Aralık 2016

MAKYAJ PALETİ

Bayanlar olarak makyaj yapmayı seviyoruz.Makyaj malzemeleri için dünyanın parasını harcayabiliriz.Yeter ki kullandığımız makyaj ürünlerinden,markasından memnun olalım.

Eğer makyaj ürünlerinizi taşırken zorlanıyorsanız,hepsini ayrı ayrı taşımak istemiyorum ve tek bir ürün birkaç özellikte olsun istiyorsanız size önereceğim bir makyaj paleti var.

İşte karşınızda tam size göre bir ürün,makyaj paleti.


AVON PROFESYONEL MAKYAJ PALETİ
Capcanlı renk seçenekleri 

Profesyonel makyaj için 22 renk seçeneği ve 3 farklı makyaj uygulama fırçası 

16 renk göz farı,4 renk dudak parlatıcı,2 renk allıktan oluşmaktadır.

Yapmanız gereken tek bir paleti çantanıza eklemeniz.

Satış Fiyatı 160 TL.İken Yeni Yıl Kataloğuna Özel 79.95 TL.

Çok seçenek tek palette.Hepsine ayrı ayrı ödeme yapmaktansa tek fiyat.

Bu fırsatı kaçırmayın.

Son gün 23 Aralık

İletişim için mail adresim: aydosluoz@gmail.com