30 Mayıs 2017

PUDRA SEÇİMİ

Bir önceki yazımda fondöten seçiminde cilt tipinin öneminden,hangi cilt tipinin hangi fondöteni seçmesi gerektiğinden bahsetmiştim.

Peki ya pudra seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle pudra makyajı sabitlemesi için kullanılır.O yüzden makyajın daha kalıcı olmasını sağlar.

Pudra seçerken de fondöten de olduğu gibi cilt tipimize uygun olanı seçmeliyiz.Cilt tipimizi bilmek sadece cildimize uyguladığımız cilt bakım ürünlerinde geçerli değil.Makyaj ürünleri seçerken de cilt tipimize göre seçmemiz gerekir.Kuru cilt tipi için ayrı,yağlı/karma ve hassas cilt tipi için ayrı pudralar mevcuttur.Yağlı cilde sahip iseniz pudra kullandığınız da makyajın parlamasını önlemiş olursunuz.

Pudra seçerken cildinize yakın bir renkte seçmeniz gerekir.Kullandığınız fondötene uygun renkte alırsanız makyajınız daha uygun olmuş olur.Pudra seçerken bileğinize uygularsanız cilt renginize daha uygun bir ürün seçmiş olursunuz.

Biliyoruz ki yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.

Sıkılaştırılmış pudra;ciltteki yağlanmayı kontrol altına alır.Mat görünüm sağlar.
Bu durum kapatıcılar için de geçerlidir.Likit kapatıcıların cildi nemlendirme özelliği vardır.




Eğer yağlı/karma bir cildiniz varsa sıkılaştırılmış pudra seçmenizde fayda var.Yağ içermeyen formülü sayesinde ciltteki yağlanmayı kontrol altında tutarak cildinizin parlamasını önler,mat bir görünüm sağlar.

Yağlı ciltlerin kendini yenileme özelliği olsa da cilt bakımı ve makyaj malzemesi seçiminde dikkatli olmamız gerekir.Cildim nasılsa kendini yeniliyor diye lütfen cilt bakımınızı ihmal etmeyin.Eğer ihmal ederseniz ilerde cildiniz istenmeyen görünümde olabilir ve sonrasında ne yapsam diye düşünebilirsiniz.Yer çekimi,mevsim değişiklikleri gibi bir çok etken cildimizi olumsuz etkiliyor.Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır.Bunun kıymetini bilmek gerekir.Her yaşta da bakımlı olmak,bakımlı gözükmek istemez miyiz?

24 Mayıs 2017

HANGİ FONDÖTENİ SEÇMELİSİNİZ?

Fondötenler;bayanların vazgeçilmezi.Makyaj deyince ilk aklımıza gelen ürünlerden biri,makyajın olmazsa olmazı.Fondötenler güzelliğimizi gölgelemek için değil,güzelliği ortaya çıkarmak için vardır.O yüzden doğru fondöteni seçmemiz gerek.

Fondöten seçerken cilt tipinin önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Peki hangi cilt tipine hangi fondöten uygulamalıyız?

Eğer karma bir cildimiz varsa yanaklar kuru,T Bölgesi yağlıdır.Normal ciltte ise çok kuru veya yağlı değildir.
Peki ihtiyaç?  Nem dengesi sağlayan,tazelenmiş görünüm veren bir fondöten

Kuru bir cildimiz varsa;ciltte görülen temizlemeden sonra gerginlik,gözeneklerin görünümü normal,sivilce pek görülmez.Cildimizin ihtiyacı ise;cildi kurutmayan ve nemlendirici özelliği bulunan likit fondöten

Yağlı bir ciltte ise;cilt sivilce oluşumuna meyillidir.Siyah noktalar ve geniş gözenekler görülür.Kısa sürede yağlanır.Fondöten seçimimiz ise yağı emen ve uzun süre parlamayı önleyen sıkılaştırılmış pudra veya kremsi fondöten olmalıdırç

Cilt tonunuza uygun bir fondöteni bulmak için renk tonlarını gün ışığında çene hattına tutmanız yeterli olacaktır.

Cilt tonunuza en yakın fondöteni cildinize uyguladığınızda cildinize mükemmel bir uyum sağlayacaktır.

Yağlı ciltler mat görünüm veren fondötenleri seçerek ciltlerindeki parlamayı önleyebilirler.Pudra seçerken de mat görünüm veren sıkılaştırılmış pudrayı tercih etmeliler.

Biliyorsunuz ki Avon makyaj serisini yeniledi.Sizlere önerebileceğim yeni makyaj serisinden fondötenleri;


 Kuru ciltler için likit fondöten ve renk çeşitleri.Cilt tipinize göre uygun olan fondöteni ve rengini seçebilirsiniz.


Pata Krem;tüm cilt tiplerinde anında cilt tonunu eşitler ve kusursuz görünüm sağlar.Pudra hafifliğindedir.
Mat görünüm veren fondöten ve pudrayı yağlı ciltler tercih etmeli.Ten renginize göre uygun rengi seçebilirsiniz.



Işıltı veren fondöteni kuru ciltler rahatlıkla kullanabilir ve çok memnun kalacaklardır.Kesinlikle bu fondöteni tavsiye ederim.Köpük fondöteni yağlı cilt tipine sahip olanlar tercih edebilir.Hafif formüle sahiptir.

Detaylı bilgi ve iletişim için mail adresim: aydosluoz@gmail.com
Her türlü sorularınız için bana mail adresimden ulaşabilirsiniz.