8 Temmuz 2017

HAYVANLAR

Yaz aylarının bunaltıcı sıcağını yaşamaya başladık.Yeri geliyor sıcaktan bizler de bunalıyoruz.Serin yerlere gitmeye çalışıyoruz.Soğuk içecekleri arka arkaya tüketiyoruz.

Yazın bu kavurucu sıcağında bizler gibi suya çok ihtiyacı olan aynı dünyayı paylaştığımız hayvanlarımız var. Korkuyor  veya sevmeyebilirsiniz ama yazın bu kavurucu sıcağında onları ne olur göz ardı etmeyelim.



Resimlerini paylaştığım kediler bizim bahçemizde bulunan yavru kediler.Yavru olduklarından sürekli oyun peşindeler.Bahçenin belli yerinde su kapları var.Gün içinde değiştirmemiz gerekebiliyor.

Belli noktalara,onların en çok bulunduğu yerlere mesela ağaç altlarına,kapı önlerine bir kap suyu lütfen onlardan esirgemeyelim.Onların bize ihtiyacı var.Onlar konuşamıyorlar,ihtiyaçlarını dile getiremiyorlar.Kışın su ihtiyaçlarını bir şekilde yerine karşılayabilseler de yazın bu ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar.Aynı havayı soluyoruz ve onların bize ihtiyaçları var.Konuşamıyorlar ve ihtiyaçlarını dile getiremiyorlar.Sevildiklerini hemen anlayıp sevgilerini belli ediyorlar.

Mesela köpeklerde ter bezleri yoktur.Sıcaklarda dillerini dışarı çıkarmalarının nedeni artan vücut ısılarını dengede tutabilmektir.Köpekler sadık hayvanlardır.Sevgilerini çok fazla belli ederler.Sizi,evinizi korurlar.Kimin onları sevip sevmediğini anlayabiliyorlar.Havladıkları zaman tehdit unsuru bir şey var ise onu size haber etmek için olabiliyor.Bizim bahçede köpeğimiz de var.Biri geldiğinde de bile havlayıp haber veriyor.Bazen onu kızdıran,taş atan kişiler olabiliyor.Onları görünce hatırlıyor ve bazen onlara havlıyor.

Lütfen bir kap su ve bir kap yemeği onlardan esirgemeyelim.