24 Nisan 2016

SABUN HAKKINDA BİLİNEN DOĞRU VE YANLIŞLAR

Bugüne kadar "sabun" kullanırsam cildimi kurutur gibi birçok şey duymuşuzdur ve duyduklarımız kafamızı karıştırmıştır.

Sabun kullanmalı mısın,sabun seçimini nasıl yapmalısın gibi sorular kafanı mı karıştırıyor?

Bunun için ne yapmalı:
  • Özel cilt sabunları her cilt tipi için dermatologların gözleminde, klinik olarak incelenir ve bu tür sabunlar normal sabunlar gibi cildi kurutmazlar.Bunun için öncelikle cilt tipini öğrenmeniz,cilt tipine uygun sabunu kullanmanız ve arkasından cildinize uygun bir nemlendirici krem uygulamanız gerekmektedir.
  • Antibakteriyel Sabunlar,bakterileri yok etme özelliği olduğundan normal sabunlara göre daha iyiymiş algısı vardır.Oysaki bakterileri yok etme  ve hastalıkları önleme açısından ikisi de aynı etkiye sahiptirler.
  • Çok güçlü bir sabun kullanıldığında sabunun içeriğindeki yabancı maddeye cilt tepki gösterebilir ve bu kaşıntıya sebep olabilir.Bunun için cilt iyice durulanmalıdır.
  • Yüzümüzü yıkadığımız sabunlar ancak içeriği gereği cilde zararı olabilir.PH değerleri cilt yapısına uygun olmayan,nemlendirici içermeyen,yüksek derecede kimyasal madde içeren ve kokulu sabunları kullanmak zamanla cildinizde  tahrişe yol açabilir.

NOT: PH hidrojenin gücü demektir,bir değerin asitlik,bazlık derecesini anlatır.0'dan 14'e kadar  olan bir skalada ölçülür.

SABUNUN PH DEĞERİ 5.5 olan sabunların üretimindeki amaç cildi korumak,cilde zarar vermeyi önlemektir.Cildi nemlendirir,cildi yumuşatır.

Cildinizin normal ph değeri 4,5-6,5 değeri arasında değişir.Klasik alkali sabunların ph değeri(9-10) yüksek olduğundan cildinizin ph değeri de yükselir.

Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde sabun kullanmaktan çekinmenize gerek kalmayacaktır.

Avon Care Gliserinli ve E Vitamini İçeren Temizleyici Sabununu(90 gram) size önerebilirim.Cildinizi temizlediği gibi nemlendirir,yumuşatır.Satış fiyatı 5.20 TL.Genelde indirime giren ürünlerden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)