Sirke sever misiniz?Günlük hayatınızda kullanıp yokluğunu hissediyor musunuz?
Sirkenin kokusunu genelde sevmeyiz.Ama hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Yemek,salata hazırlarken hatta diyet yaparken bile aktif olarak kullanıyoruz değil mi?
Peki sirkeyi kullanırken faydalarını bilerek mi kullanıyoruz?
Evde elma sirkesi yapmak isteyenler için bir tarif vericem.
2 adet elmanın kabuğu
750 ml içme suyu
1 çay kaşığı şeker
1 lt.lik cam kavanoz
Öncelikle elma kabukları kavanoza yerleştirilir.Şeker,tuz,su ilave edilir.Şeker eriyene kadar kavonoz çalkalanır.10 gün ışık almayan bir yerde bekletilir.10 gün bekledikten sonra kullanıma hazırdır.
İyi haftalar.
Sirkenin kokusunu genelde sevmeyiz.Ama hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Yemek,salata hazırlarken hatta diyet yaparken bile aktif olarak kullanıyoruz değil mi?
Peki sirkeyi kullanırken faydalarını bilerek mi kullanıyoruz?
Toksinlerden arındırır
Dişleri beyazlatır,sararmasını önler
Kabızlığa iyi gelir kilo vermemize yardımcı
Dişleri beyazlatır,sararmasını önler
Kabızlığa iyi gelir kilo vermemize yardımcı
Nezleye iyi gelir.Gargara yaptığımızda boğazımızı rahatlatır
Bağışıklık sistemini güçledirir
Öksürük varsa geçmesine yardımcı olur
Enfeksiyonlara karşı korur
Kan şekerini dengeler
Kan basıncını düşürür
Siğilleri uzaklaştırır
Pireleri uzaklaştırır
Saç bakımı yapmanıza yardımcı olur
Yüzünüzde sivilce varsa geçmesine yardımcı olur
Sebzeleri temizlerken yardımcı
Ev temizliği yaparken yardımcı
Yapılan çalışmalarda reflü ve migrene iyi geldiği tespit edilmiş
Bağışıklık sistemini güçledirir
Öksürük varsa geçmesine yardımcı olur
Enfeksiyonlara karşı korur
Kan şekerini dengeler
Kan basıncını düşürür
Siğilleri uzaklaştırır
Pireleri uzaklaştırır
Saç bakımı yapmanıza yardımcı olur
Yüzünüzde sivilce varsa geçmesine yardımcı olur
Sebzeleri temizlerken yardımcı
Ev temizliği yaparken yardımcı
Yapılan çalışmalarda reflü ve migrene iyi geldiği tespit edilmiş
Evde elma sirkesi yapmak isteyenler için bir tarif vericem.
2 adet elmanın kabuğu
750 ml içme suyu
1 çay kaşığı şeker
1 lt.lik cam kavanoz
Öncelikle elma kabukları kavanoza yerleştirilir.Şeker,tuz,su ilave edilir.Şeker eriyene kadar kavonoz çalkalanır.10 gün ışık almayan bir yerde bekletilir.10 gün bekledikten sonra kullanıma hazırdır.
İyi haftalar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)