3 Şubat 2010

AKNE İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çogumuzun karşılaştıgı,kafaya taktıgı konulardan biride aknedir.Yaşımız kaç olursa olsun suratımızda gördüğümüz bir tane akne bile canımızı sıkmaya yetiyor.Belki yediğimiz bir yicekten belki kafaya taktıgımız bir sorundan çıkabilceği gibi cilt tipimizden kaynaklanıyo olabildiği gibi yanlış kullandıgımız cilt ürünüde akne çıkmasına sebebiyet verebiliyor ya da cildimizin yeteri kadar hava almamasından kaynaklanabiliyor.Ama ne olur sivilcelerinizi sıkmayın.Sivilcelerin sıkılması demek size bir çözüm sunmaz aksine kalıcı olarak cildinizde kalmasına neden olur.

Arınma zamanı
Tıkalı gözeneklerle savaşmak için  içeriğinde salisilik asit ve benzoyl peroxide bulunan, ciltteki yağı ve bakterileri azaltan ürünler kullanın.Burt's Bees Natural Acne Solutions temizleme jeli bu anlamda önerilen bir ürün.Aynca kullandığınız ürünün su bazlı olmasına ve yağ içermemesine dikkat edin.

Sivilce yok edici
Zeno ile sivilcelerinizi kontrol altında tutun! Evde kullanım için tasarlanmış bu minik alet, ısı yayarak ciltte antiseptik bir etki yaratıyor ve sivilcelerin oluşmasını engelliyor veya zaten var olan sivilcenin daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.

Kombinasyon tedaviler
Akne tedavisi için kullanılan ve adapalene ve benzoyl topikal ilaçlar, tek başlarına kullanılmak yerine kombine edilerek sürüldüğünde daha etkili sonuçlar veriyor.

Fotodinamik tedaviler
Levulan adında topikal bir formül mavi ışık ile aktive olduğunda yağ bezlerini ve bakterileri hedef alarak etki ediyor. Aknenin durumuna göre en az 2 veya en çok 12 seans öneriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)