21 Haziran 2016

CİLT LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Cilt lekeleriyle çoğu zaman karşı karşıya kalıyoruz.Bunların bir kısmı doğuştan olabildiği gibi sonradan güneş lekesi,su lekesi gibi nedenlerden de kaynaklanabiliyor.Peki bunlar için ne yapmalıyız?

ALOE VERA yaprağındaki jel,lekeleri iyileştiren ve cildi yenileyen hücreler üreten bir polisakkarit deposudur.Tek yapmanız gereken yapraktan bir parça koparıp üstündeki jeli lekeli bölgeye sürmek ve kuruduktan sonra durulamak.

SALATALIK cildi iyileştirmeye birçok faydası bulunur.Kanamayı durdurucu,damarları büzücü etkisiyle lekeleri ve yaraları temizleyebilir.C vitamini içerdiğinden enfeksiyonların giderilmesinde yardımcı olur.Cildin dokusunu güzelleştirir.Lekeleri gidermek için yapmanız gereken kabuklarını soyup blender'dan geçirip yüzünüze sürmek.

Yüzümüzde fazla sivilce çıkmasının sebebi ciltte biriken fazla yağdır.Bunun için cildinize uygun losyon kullanarak yüzünüzdeki sivilcelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ mikroplara karşı güçlü bir dezenfektandır.Uygulamak için 110 gram suyun içine 4-40 gram üzüm çekirdeği özü damlatıp lekeli yere sürebilirsiniz.

HAVUÇ yüzünüzdeki lekere ezilmiş veya suyu sıkılmış havuç sürdüğünüzde hemen temizleyecektir.Tüm vücudunuzu arındırmak için bir bardağın  yarısına havuç suyu,1/3'üne su,geri kalanına pancar suyu eklediğinizde  bu karışım karaciğer fonksiyonlarınızı harekete geçirecektir.

LİMON SUYU yüzündeki fazla yağın giderilmesine,bakterilerin öldürülmesine ve siyah noktaların giderilmesinde etkilidir.Taze sıkılmış limon suyunu bal ve zerdeçal ile karıştırdığınızda yüzünüzü temizleme de kullanabilirsiniz.Limon suyuna bir miktar su da ilave ederek miktarı çoğaltabilirsiniz.

Ve Güneş Koruma Faktörü içeren ürünler kullanmanız.Denize gitmesenizde kendinizi güneşten korumamız gerekir.Güneş'in özellikle yazın yakıcı etkisinden kurtulmak için güneş koruma faktörü içeren ürünler kullanmaya çalışın.Güneşin özellikle D VİTAMİNİ ETKİSİ var.Lekelerin dışında güneşin zararlı etkilerinden kurtulmamız için güneş koruma faktörü içeren ürünler kullanmamız gerekiyor.Kıyafetimize bulaşmayan güneş ürünleri mevcut.Bu ürünleri tercih edebilirsiniz.Öncelikle cilt tipi testi yaparak cildimize uygun güneş koruma faktörü içeren ürünleri de kullanabilirsiniz

İYİ HAFTALAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)