6 Haziran 2016

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI

Gözlerimiz kalbimizin aynasıdır ve nasıl olduğumuzu mutlu muyuz,üzgün müyüz gözlerimiz ele verir. Hastalık,yorgunluk gibi belirtileri gözlerimiz hemen ele verir.

Gözlerimiz en hassas bölgemizdir.Göz çevremizdeki deri yüzün diğer bölgelerindeki deriden yaklaşık 7 kat daha incedir.Bu yüzden göz çevresine sürdüğümüz kremleri,maske ve diğer karışımları sürerken oldukça dikkatli olmamız gerekir.

Gözlerimiz en ince deriye sahip bölgeye sahip olduğundan kırışıkların en çok oluştuğu bölgedir. Yaş,mimikler,çevresel-genetik faktörler,az su tüketimi göz çevresinde ve cildimizde kırışıkların oluşmasında etkilidir.Kırışıklığa etki eden asıl neden ise kolajen eksikliğidir.Kolajen azalmasıyla kırışıkların belirgin olmasına ve gittikçe belirgin olmasına sebep olmaktadır.

Peki göz çevresi bakımı için neler yapmalıyız?
  • Göz çevresi temizliği çok önemli.Özellikle göz makyaj temizliği yaparken temizliğe daha çok dikkat etmeliyiz.Göz makyajınızı temizlemek için ürünü iyi seçmeli,alkol,yağ içeren ürün olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor.
  • Gün boyunca makyajdan dolayı cildimiz hava alamaz ve bu yüzden akşam yatmadan cildimizi ve göz çevremizi makyajdan,kirden arındırmamız gerekir.Cildimizi temizlemezsek cildimizin kırışmasına neden olmasına neden oluruz.
  • Temizlerken içten dışa doğru dairesel hareketlerle temizleme işlemini gerçekleştirmemiz gerekmektedir.
  • Leke ve kırışıklık karşıtı ürünler seçmemiz gerekmektedir.
  • Göz çevresi oldukça ince olduğundan çabuk tahriş olup kırışmaya yatkındır.Eğer evde hazırladığınız bakım kremleri varsa ve içeriğinde limon gibi ürünler içeriyorsa bu kremleri göz çevresine uygularsanız göz çevresine zarar vereceğinizden bu bölgede bu ürünleri uygulamamalısınız.
  • YUMURTA AKI;gevşek bir cildi gererken bir yandan da nemlendirici görevi görür.Aynı zamanda kırışıklıklarla mücadele etmek için bire birdir.Her sabah yumurta akını göz çevresine uyguladığınızda cildinizin sıkılaştığını ve kırışıkların yok olduğunu göreceksiniz.
  • AVOKADO;E Vitamini ve Yağ Asitleri içerdiğinden cildi nemlendirmek ve serbest radikallerle mücadele etmek için idealdir.Yarım Avokadoyu karıştırıp geceleyin 15 dakika uygulayıp 15 dakika sonra suyla durulayın.
  • SALATALIK;C Vitamini ve Kafeik Asit açısından oldukça zengindir.Gözlerinize birer dilim salatalık veya yarım salatalıktan macun oluşturup gözlerinize uygulayın.Gözlerinize 15 dakika uygulayın.Gözlerinizin daha sağlıklı ve canlı görüneceğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)