30 Mayıs 2017

PUDRA SEÇİMİ

Bir önceki yazımda fondöten seçiminde cilt tipinin öneminden,hangi cilt tipinin hangi fondöteni seçmesi gerektiğinden bahsetmiştim.

Peki ya pudra seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle pudra makyajı sabitlemesi için kullanılır.O yüzden makyajın daha kalıcı olmasını sağlar.

Pudra seçerken de fondöten de olduğu gibi cilt tipimize uygun olanı seçmeliyiz.Cilt tipimizi bilmek sadece cildimize uyguladığımız cilt bakım ürünlerinde geçerli değil.Makyaj ürünleri seçerken de cilt tipimize göre seçmemiz gerekir.Kuru cilt tipi için ayrı,yağlı/karma ve hassas cilt tipi için ayrı pudralar mevcuttur.Yağlı cilde sahip iseniz pudra kullandığınız da makyajın parlamasını önlemiş olursunuz.

Pudra seçerken cildinize yakın bir renkte seçmeniz gerekir.Kullandığınız fondötene uygun renkte alırsanız makyajınız daha uygun olmuş olur.Pudra seçerken bileğinize uygularsanız cilt renginize daha uygun bir ürün seçmiş olursunuz.

Biliyoruz ki yanlış ürün kullanımı cildimize zarar verir.

Sıkılaştırılmış pudra;ciltteki yağlanmayı kontrol altına alır.Mat görünüm sağlar.
Bu durum kapatıcılar için de geçerlidir.Likit kapatıcıların cildi nemlendirme özelliği vardır.




Eğer yağlı/karma bir cildiniz varsa sıkılaştırılmış pudra seçmenizde fayda var.Yağ içermeyen formülü sayesinde ciltteki yağlanmayı kontrol altında tutarak cildinizin parlamasını önler,mat bir görünüm sağlar.

Yağlı ciltlerin kendini yenileme özelliği olsa da cilt bakımı ve makyaj malzemesi seçiminde dikkatli olmamız gerekir.Cildim nasılsa kendini yeniliyor diye lütfen cilt bakımınızı ihmal etmeyin.Eğer ihmal ederseniz ilerde cildiniz istenmeyen görünümde olabilir ve sonrasında ne yapsam diye düşünebilirsiniz.Yer çekimi,mevsim değişiklikleri gibi bir çok etken cildimizi olumsuz etkiliyor.Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır.Bunun kıymetini bilmek gerekir.Her yaşta da bakımlı olmak,bakımlı gözükmek istemez miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)