15 Haziran 2017

CİLDİMİZ

Eğer cildinizin sarktığını,artık cildinizin sıkılaşması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

İki parmağınız ile cildinizi sıkıp bıraktığınızda yani cimciklediğiniz de hemen gerildiğini görüyorsanız sıkı bir cildiniz var demektir.Eğer yumuşak bir hal alıyorsa cildinizde sarkmalar başlamıştır demektir.

Kolajen ve elastin kaybına bağlı olarak cildimiz sarkmaya başlar.Bununla beraber ani kilo değişikliklikleri,hareketsiz yaşam biçimi de cildimiz sarkabilir.Yaşa bağlı olarak ilerleyen yaşlarla ortaya çıkabileceği gibi daha erken yaşlarda da cildimiz sarkabilir.

Peki cildimiz sarkmışsa ne yapmalıyız?Tabikide birçok cilt sıkılaştırıcı ürünler satılmaktadır.İyi markaların sıkılaştırıcı ürünleri pahalı olabiliyor.Kampanyaları takip etmek gerek.Her zaman istediğimiz ürünü alamayabiliriz.

Daha pahalı ürünlere göre tercih edebileceğimi bir karışımdan size bahsetmek istiyorum.
Kahve ve kilden yapılan krem cildinizi sıkılaştırmanıza yardımcı olur.Kırışıklıkların ve yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olur.İçeriğinde antioksidan ve mineraller bulunduğundan koruyucu özelliği bulunur.

Bu karışımı elde etmek için gerekli malzemeler ise:

1/2 bardak su
1 siyah çay poşeti
1 fincan yeşil kil yani 200 gr.
6 çorba kaşığı kullanılmış kahve telvesi
5 çorba kaşığı zeytinyağı-80 gr.
10 damla fındık özü
1 cam kavanoz ve ahşap/silikon kaşık

Yapılışına gelince 1/2 bardak suyu ısıtıyoruz.Kaynamaya başlayınca siyah çay poşetini ilave ediyoruz.15 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzerek cam kavanoza ilave ediyoruz.Yeşil kili çaya ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Çok kalınsa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.Macun kıvamına geldikten sonra zeytinyağı ve fındık özünü ilave edip karıştırıyoruz.Bir saat kadar bekledikten sonra uygulayabiliriz.

Ürünü temiz cilde uygulamanız gerek.O da ürünün cildinize iyi nüfus etmesi için.Ürün cildinizde kuruyana kadar bekleyip ılık suyla durulayabilirsiniz.

Ürünü uyguladıktan sonra daha sıkı bir cilde kavuştuğunuzu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)