15 Kasım 2009

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI


Yeşil çay camellia sinensis yapraklarından elde edilen çaydır.Yaprakları toplanır toplanmaz kavrulup  hızla kurutulmasıyla elde edilir.Oksijenle tepkimeye girmesine izin verilmez.

Yeşil çayın içinde bulunan maddeler en güçlü antioksidanlardır.

Biliyoruz ki antioksidanların kanseri,kalp hastalığını,yaşa bağlı görme bozukluğu ve yaşlanmaya eşlik eden pek çok başka hastalığı ve durumu önlemeye yardımcı olduğu ortaya konmuştur.Tabi bitkisinin kendisini çay olarak içmek daha iyi olur.Ama öyle bir imkanınız yoksa poşet çay olarak satılanları alıp tüketebilirsiniz.

Yeşil çay ayrıca yağlı ciltler içinde yağ fazlasını dengeleyici,akne giderici özelliğide vardır.Akne sorunu gibi nedenlerden dolayı kozmetik ürünü alacaksanız içeriğinde yeşil çay olanları tercih edebilirsiniz.

Yalnız yeşil çayın içinde kafein oranı düşüktür.Fakat kafein olduğundan fazla içilmesi durumunda uykusuzluğa yol açabiliyor.Hamilelerin veya emziren bayanların içmemesi doktorlarca öneriliyormuş.



Şekersiz içilmesinde fayda var.Zayıflama etkisi olduğundan tatlandırıcı ürünlerle kullanmamak gerekiyor.İlerde oluşabilecek unutkanlık ve şeker hastalığı içinde olumlu etkileri olduğunu okudum.

Yeşil çayı yürüyüşe çıkmadan önce içmek vücudumuzdaki yağları daha iyi yakmak adına da etkili olduğunu biliyorum.Düzenli yürüyüş,spor yapıyorsanız önce yeşil çay içmenin faydasını ilerleyen zamanlarda göreceğinizden eminim.Tabi spor sonrası gıdamıza da dikkat etmemiz gerekir.

Sabahları içilirse zindelik verir.İçeriğindeki C Vitamini sayesinde stresi azaltır,gribi önleyicidir.

İçeriğindeki E Vitamini sayesinde bakterileri öldürür,kan şekerini ayarlar,ağız kokusunu önler.

Bende genelde doğadanın yeşil çayını nane limonlusunu alıp içiyorum.Normalde tatlı içecekleri tüketmeyi severim ama doğadanın yeşil çayında şeker ilave etme ihtiyacı duymuyorum.Doğadanın yeşil çayını tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)