18 Eylül 2016

MAKYAJ TEMİZLİĞİ

Makyaj temizliği cildimizin hava alması açısından önemli.Makyaj temizliği cilt bakımı için de oldukça önemli yer kaplıyor.
Makyajımızı temizlemediğimiz cildimizin çabuk bozulmasına,cildimizin yaşlanmasına neden olduğunu unutmamamız gerek.

Peki makyajımızı temizlerken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Makyaj tende ve gözde ayrı ürünlerle temizlenir.Yüz temizleyicilerle göz makyajınızı temizlemeye kalkarsanız gözünüz yanar,kızarır ve şişer.
  • Eğer cildiniz kuru ise temizleme sütü sizin için daha uygun.
  • Cildiniz kuru değilse jel temizleyiciler ve sabun kullanabilirsiniz.
  • Bunlarla makyajı yıkadıktan sonra bir tonikle makyajdan kalanları temizleyebilir ve cildinizi canlandırabilirsiniz.
  • Göz makyajı için özel temizleyiciler bulunmaktadır.Çift fazlı ürünleri tercih edebilirsiniz.


DOĞAL MAKYAJ TEMİZLEME ÖNERİLERİ:

GÜL SUYU VE BADEM YAĞI:2 yemek kaşığı gül suyu ile badem yağını karıştırın ve makyajınızı temizleyin.
BEBE YAĞI:Far,göz kalemi gibi temizliği zor olan makyaj ürünlerinde kullanabilirsiniz.
ZEYTİNYAĞI:Eğer kuru bir cilde sahipseniz birkaç damla zeytinyağı ile cildinizdeki makyajı temizleyebilirsiniz.Göz makyajınızı da zeytinyağı ile temizleyebilirsiniz.
PAPATYA VE ZEYTİNYAĞI:Papatyayı kaynatıp soğumaya bırakın.Bir parça pamuğu papatya suyuna batırın ve birkaç damla zeytinyağı ekleyin.Hassas bölgeye bakım yapar.Gözaltındaki şişliklerin ve torbaların azalmasına yardımcı olur.
BADEM YAĞI:Hassas ciltler için uygundur.Nemlendirme özelliği de vardır.Kirpiklerinizi güçlendirmek ve uzatmak için hintyağı ile karıştırıp uygulayabilirsiniz.
KANOLA YAĞI:Zeytinyağı ile karıştırın ve böylelikle her çeşit makyajı rahatlıkla çıkartabilirsiniz.İşiniz bittiğinde durulamayı unutmayın.
JOJOBA YAĞI:Cildin pürüzsüz olması için ideal.1 yemek kaşığı jojoba yağı ile 2 yemek kaşığı su ile karıştırın.1 parça pamuk ile dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın.

Unutmayın cildinizi makyajdan arındırmaz iseniz;beraberinde birtakım problemleri beraberinde getirir.Cildinizin daha fazla yağlanmasına bu da yüzde sivilce oluşmasına neden olur.Eğer hassas cilde sahip iseniz arpacık oluşabilir.Gözlerinizde maskara kalırsa kirpiklerinizin dökülmesine sebep olur.Göz çevresini temizlemezseniz göz çevresinin de çabuk kırışmasına sebep olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)