4 Eylül 2009

MASKE VE PEELİNG KULLANIM ÖNERİLERİ

Maskeler ciltteki ölü deriyi soyup cildin canlanmasını sağlar.30'lu yaşlardan sonra cildin daha çok bakıma,neme ihtiyacı vardır çünkü belli bir zamandan sonra cildin kendini yenilemesi eskisi gibi olmıcaktır ve cilt daha solgun gözükür.

Yağlı ciltlerin maske kullanmaması gerekir çünkü yağlı ciltler genelde problemli olduğundan aknelere zarar verebilir.Ciltteki fazla yağlanmayı dengeleyen kil maskeleri,kil içeren tonik gibi ,mineral içeren maske,soyulabilen arındırıcı jel  gibi ürünler kullanabilir.

En çok kuru ciltlerin neme ihtiyacı vardır.Nem maskeleri tam kuru ciltlere göre  Karma cilde sahipseniz maskeyi sadece yanaklara uygulamaya çalışın.

El ve ayaklar için de parafinli maskeler mevcuttur.El ve ayaklarımızın da ölü deriden arınması,canlanması için bu maskeyi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

KİL MASKESİ,SALATALIK MASKESİ,TOKSİNLERDEN ARINDIRICI VÜCUT MASKELERİ,ÇAMUR MASKESİ,ZEYTİNYAĞI İÇEREN YÜZ MASKESİ GİBİ MASKELER BULUNUYOR.

Size bir önerim daha var zeytinyağının faydası saymakla bitmez ama zeytinyağı yararlı diye her cilde zeytinyağı özü içeren ürün her cilde iyi gelmez çünkü kuru ciltler için genelde uygundur.

PEELİNG CİLTTEKİ LEKELERİN GİDERİLMESİ İÇİN,KIRIŞIKLIKLARIN GİDERİLMESİNİ SAĞLAYAN BİR YÖNTEMDİR.ARINDIRICI YÜZ PEELİNGLERİ,CANLANDIRICI YÜZ PEELİNGLERİ BULUNMAKTADIR.

Eğer çilleriniz varsa peeling kullanmayın.Çillerde "benler" gibidir."BEN"lekelerinin çoğalması biliyoruz ki tehlike işaretidir.Güneşten korunmak gerek.Güneş koruma faktörü içeren ürünler kullanmasında fayda var.Özellikle yüksek koruma faktörlü olmasına dikkat etmeliler.Yaz,kış demeden güneş faktörü içeren kremler kullanmalılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)